Wednesday, 2 March 2016

Nikmat/Cabaran Jauh dari Suami

Assalamualaikum March ...
Bulan birthday wieya nie. Hehe..Syukur Alhamdulillah :)
Sekarang balik bercuti rumah mak ayah sendiri
selama seminggu rasa bahagia sangat.
dan kebetulan cik abang bagi izin nak duduk kepit bawah ketiak mak
Jadi haruslah wieya nikmati dengan sebaiknya.

Tapi ada harunya jugak dok berjauhan selama seminggu
rindu pada cik abang yang nun disana.
Macam mana la gamaknya isteri-isteri di luar sana
yang telah berpisah dengan suami dek kekangan kerja.
Contoh isteri para tentera dan polis yang banyak kursus.
Memang hati kena kental. Phew
wieya yang pertama kali berpisah kejap dan sebak dada.
Sedih bagai nak rak. Sayu sangat hati..
Walhal seronok jugak dok rumah mak ayah
Boleh makan makanan feveret puas-puas. ngee :'D
Harap berat badan jangan cepat sangat naik.



Duduk di rumah mak ayah rasa masa pantas sangat berlalu..
tapi bila di rumah mertua, rasa masa seakan lambat sangat berjalan
dari sehari ke sehari. Apakah petanda ini? :/
Mau tak mau..hidup harus diteruskan. Betul tak?
Terima lah hakikat yang sekarang kita milik suami kita. Huhu
Geran dah bertukar kata mak. Apapun bersyukur..

Buat pengetahuan pembaca, wieya dah jadi suri rumah.
Sejak berhenti dulu, sampai sekarang dok rileks kemain. 
tengoklah nanti-nanti..boleh la cari job untuk bantu suami tercinta ;)

Lagipun boring kot dok di rumah mertua ^____^
Harap baby dalam tummy mama ni membesar dengan sihat.
Okey happy-happy kan diri. Hidup ini luas untuk rasa tak best.
Jadi lepas ni bulan April pulak la wieya dapat balik kampung..
Sabar..pasti ada hikmahNya. Yang penting hargai setiap insan
dalam hidup kita. Syukur Alhamdulillah.. ;)
I love My Life....Thanks for reading

0 komen Si teddy Chito ✿:

Post a Comment

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi