Tuesday, 22 April 2014

Ring Handsock ♥ Love It!

Assalamualaikum....
Sekarang ni ramai sangat yang pakai sarung tangan jari
yang cantik-cantik. wia pun terjatuh cinta.
Sebelum ni pakai sarung tangan biasa ja..
tapi bila nampak yang pakai dijari sekali
Nampak manis dan sopan..Cantik pulak tu :')

Jadi terjumpa satu link yang menjual sarung tangan muslimah
yang cantik-cantik like a candy.
Apa lagi terus rasa nak sharing dengan para pembaca di luar sana.
Harga pun murah..in Shaa Allah..
sekali lagi nak ditekankan..bukan wia yang jual ye..
wia cuma nak kongsi..sharing is caring and sharing is sedekah :)
Lace Ring Handsock Collection
Rose Ring Handsock Collection
Diamond Ring Arm Cover

Adakah bahagian belakang telapak tangan merupakan aurat wanita?
Sedangkan kita tahu aurat wanita adalah seluruh badannya, kecuali muka dan kedua belah telapak tangan.

Asma' Binti Abu Bakar telah menemui Rasulullah dengan memakai pakaian yang nipis. Sabda Rasulullah SAW " Wahai Asma! Sesungguhnya seorang gadis yang telah haidh, tidak boleh baginya menzahirkan anggota badan kecuali PERGELANGAN TANGAN dan wajah sahaja". 
(Riwayat Muslim dan Bukhari)

Jawapan nya belakang tapak tangan bukan aurat :)
Banyak sebenarnya yang jual ring handsock ni..
Antara salah satunya ialah dari pashminadsh
Sesiapa yang berminat bole order sini laju-laju..
Whatsapp 013-3733042
Email: pashminadash@gmail.com


Handsock walimah ni cantik kan..tapi ni link kat Facebook.
tak sempat wia nak copy link..Huhu
Yang ni sesuai masa menjadi raja sehari...wia pun berkenan! Hikss
In Shaa Allah selain cantik dan sopan..
kita juga dapat menjaga aurat dengan lebik baik..
Mudah-mudahan..Jom sama-sama jaga aurat ;)

8 comments:

  1. comel jeee. memang dah femes ring handsock neyy. biasa pakai yg handsock biase je.. nk merasa jgk pakai yg neyyy hehe.

    ReplyDelete
  2. Comelnya handsocks tuhh ! Sye selalu pkai handsocks yg biasa je . Tak pandai pakai yg mcm ni , huhuu .

    ReplyDelete
  3. cantik.. XD especially that last pict <3
    nampak special je gambar hehe :D

    ReplyDelete
  4. cantiknya baju kahwin tu.. nak jugalahhhhh.. insyaAllah suatu hari nanti (:

    ReplyDelete
  5. cantik...yg putih tu cntik sgt2.. :)

    ReplyDelete
  6. yaaa~so pretty!!! XD

    ReplyDelete
  7. nk tye ni guna kaio jnis apa ya

    ReplyDelete
  8. berminat dengan jubah murah...cadar 3d Dan patchwork y murah
    sila kunjungi http://hshida1689.blogspot.com/?m=1

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi