Tuesday, 18 August 2015

Wedding CheckList Awal


- Makanan.
wieya serahkan bulat-bulat kepada mak dan ayah. Makanan ni kira pakej kerusi, meja dan lain-lain
cuma hias meja makan pengantin masih loading nak ambik pakej atau lain..Hikss

- Bridal.
Bridal ni kalau ada pakej sekali dengan baju, pelamin, meja makan beradab, make up, hiasan bilik tidur lagi lah bagus. Tetapi wieya sangatlah cerewet ya ampun jadi tak adalah ambik pakej. Haha
Terminat mekap orang lain, terbekenan baju design sendirik dan tersuka mini pelamin nikah lain. ahakss, Nampak tak katsitu wieya ni cemana..

- Hantaran.
Part hantaran ni wieya dan encik tunang dah settle beli siap-siap 7 balas 5. Hee..Best masa wieya ada sale. Masa encik tunang tak ada. Brand sangat taste dia..hee. Thanks hadiahkan wieya dua barang hantaran idaman kalbu!

- Jurugambar
Masa tunang ambik photog muslimah, tak berkenan pulak gambar dia ambik. Jadi pilih photog yang dekat lagi berkualiti gambar berbaloi dengan harga. Phew! Harapnya seperti yang di ingin kan

- OV (Official Videographer)
Dah book tapi entahlah nebes pulak fikir pasal harga. * Fuhh lap peluh*

- Doorgift
Doorgift kalau boleh biarlah wieya handle sendiri sebab nak yang simple je. Yang penting, orang happy..ngee. tapi wieya suka concept samakan vip dan vvip supanya semua tetamu rasa dihargai sama rata ;)

- Kad kahwin
Kad kahwin pun jadi masalah jugak. kenapa? Sebab kad kahwin adalah penyumbang utama dari tetamu sbelum majlis bermula. kad sebelah wieya design sendiri. Tema custom made. Nanti bolehlah share dalam blog. Tak sabar sebab kad dah siap cuma belum ambik kat kedai. Full payment siap-siap :'D  tinggal tunggu kad sebelah bakal suami je blum siap. Nanti ambik sekali je.

- Photobooth & props
Haruslah ada. Confirm! wieya kan suka bergambar uOlss. Dah siap booking. Tinggal nak kawin je..upss. Props sendiri je..

- Bridesmaid
Dah berangan. Mungkin ambik sepupu angels wieya yang ramai tu baik sebelah ayah mahupun mak. Tapi belum reveal je lagi. Hee                                        

Sekain dulu checklist awal #WalimatulUrusWieyaRaudzi
Fuuhh tinggal 115 hari je lagi masa entri ni ditaip. Dup dap dup dapp 

0 komen Si teddy Chito ✿:

Post a Comment

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi