Wednesday, 21 September 2016

Mengidam dan Rezeki Baby Sebelum Bersalin

Assalamualaikum....
wieya sebenarnya berdebar menunggu hari untuk bersalin je ni..
Alhamdulillah tinggal lebih kurang 2 minggu lagi sebelum due date.
auw nebesnya uOls...hehe tapi dalam masa yang sama teruja nak jumpa baby.
Seperti kebiasaan ibu-ibu mengandung di luar sana.
wieya di akhir-akhir trimester ketiga ni sangat kuat makan. Nasib encik suami
layankan je tekak mak buyung nih.. hehe. Meh la layan menu tekak wieya..
 Antaranya adalah satay ayam dan kuah kacang.
Isi ayam ni sedap! lembut dan juicy...nyumss.
 betapa girangnya hati wieya bila dapat makan..ngee
mak buyung happy..encik suami pun turut happy..hikhik
--------------------------------------------------------
 Ada masa wieya terasa nak makan western..dan encik suami pun temankan.
walaupun dapat sebijik burger dan kentang..hati dah girang. Baby pun happy..
Sebenarnya nak berdating dengan encik suami sebenarnya..hehe

Blogger tegar haruslah snap gambar sebagai bukti! puas dapat makan..nyum nyum
Terima kasih encik suami, layankan kite.. *touching* sobs
--------------------------------------------------------------------------
Sempena raya korban baru-baru ni..wieya request nak buat sup tulang dan laksa.
Memang dapat..Rezeki masak sendiri. Puas sangat makan..Mama dan baby happy :)
Makan pun boleh ulang-ulang..hehe. Kuat kan kite makan? ;p
Bihun sup tulang daging korban ;)
 alhamdulillah wieya tak pening atau sakit kepala makan daging korban fresh. Syukur :')
Laksa ni buat snediri, makan pun puass! kena dengan tekak.
nasib mak mertua tolong jugak sebab masa ni encik suami dah mula kerja ;)
Hujung-hujung masuk 9 bulan dah tak suka mangga 
tapi suka epal hijau yang masam tuu
gaul pulak dengan garam. Nikmat tak terkata uOls..hee
Musim buah hari tu, wieya dah merasa makan rambutan, dokong dan tak terkecuali 
durian. Rezeki baby, alhamdulillah..semua dia dapat rasa. Mama dia pun happy!

Syukur Alhamdulillah...
Rasanya dah puas makan sebelum deliver nih.
Tunggu nak makan sundae McD je lagi. Yeayy!!
Doakan wieya dipermudahkan bersalin ek. 2 minggu je lagi due date :')

13 comments:

  1. semoga selamat sumenye ye.. baby boy ke girl nie? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin..mudah-mudahan :)
      terima kasih E'in ..

      ce teka baby apa..hehe

      Delete
  2. Teringat masa mengandung dulu, teringin macam2.. sampai sanggup la tawaf 1 pasar malam semata2 teringin nak minum air delima tup tup esoknya terus bersalin.. padahal due date lama lagi.. hehe.. penat baby dalam tu tawaf 1 pasar.. btw semoga bersalin dengan selamat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke..alhamdulillah :)
      mudahnya akak bersalin @Puan Deeba..wieya tengah menunggu hari je ni..in Shaa Allah..terima kasih atas doanya. Amin..

      Delete
  3. tgok gmbar ni dah lama x makan epal hijau,,dapnyaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. dap sangat! cepat pegi cari @amira faqihah ;)

      Delete
  4. Epal hijau and garam is a must kak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes!! sedap sangat kan...hehe

      Delete
  5. woww. moga dimudahkan urusan bersalin nanti akak =D

    ReplyDelete
  6. amin..in Shaa Allah..mudah-mudahan :)
    terima kasih awak..

    ReplyDelete
  7. Sy doakan perjalanan bersalin awak mudah, tenang dan selamat keduanya. Dan saya doa jadi ibu yg baik ya😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin..mudah-mudahan in Shaa Allah :)
      terima kasih atas doanya @aienzunnur...

      Delete
  8. sedapnyaaa. banyak makan eh. hehe. moga dipermudahkan bersalin kak.

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2016 with Love - WieyaRaudzi