Friday, 9 September 2016

Rezeki Baby...Syukur :)

Assalamualaikum.
Memang lately wieya perasan entri dalam blog ni adalah pasal makanan. Hee
Biarlah..ibu mengandung memang kuat makan.
Nak nak ah di penghujung trimester ni..ngee

Minggu lepas balik kampung merap mak buatkan laksa.
maklumlah wieya ni kan hantu laksa , jadi 
kalau nak makan puas-puas memang merap 
mak je la. Sebab air tangan mak je yang terbaik dan best in the world..

wieya tolong potongkan bahan je.hikhik.
Siap je kuah, apa lagi memang terus makan la jawabnya.
Wieya 2 mangkuk penuh dan mak 3 mangkuk tak salah..hehehe
Makna laksa memang tak akan akan puas kalau makan sekali je. 
Mesti nak bertambah. Tambah-tambah nanti wieya 
dalam pantang tak dapat  makan laksa
dalam lebih kurang setahun jugak la. Maka bersabarlah..
Dan makanlah laksa sepuas hati sebelum bersalin :)
Bahan-bahan laksa..Tak sabar nak makan :'D
Bila semua siap terhidang..Memang tak sabar nak makan!
Kuah laksa mak pekat dengan isi ikan.
Itu yang menyedapkan laksa. Wieya suka makan laksa perah limau
Memang puas.. Syukur Alhamdulillah :') Terima kasih mak..
masakkan laksa buat lepas ngidam ibu mengandung.
Sementara tu, adik wieya yang lelaki belanja 
kakak dia KFC dia dengan duit gaji sendiri.
Syukur sangat-sangat. Rezeki baby balik kampung hari tu :')
9 ketul ayam goreng KFC fadli beli ..hmm nyumm sedap!
Ni feveret wieya, cheezy wedges. Sekotak ni habis kat wieya sorang je ;)
Terima kasih adik ku sayang belanja kakak mu yang sarat ni.
Ha tak lupa air milo KFC yang terbubuh ais tu...hee. Tak ada dalam gambar.
Terima kasih semua. Subhanallah..Allahu Akhbar..
Rezeki Baby dalam kandungan..

8 comments:

  1. bestnya. tp memang betul pun wieya. bila mengandung, perkara paling best makan. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan..Syukur sangat dapat merasai nikmat mengandung :)
      alhamdulillah...

      Delete
  2. wah wahh, kenyang lah baby dalam perut tu, seronok lah baby dalm perut tu kan. hihii. eh ke ibu nye yang seronok? hihii >w<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suka dia dalam tummy mama dia..hehe
      Mama dia lagi lagi la seronok! :'D

      Delete
  3. waaa...sedap2 semuanya. terliur nengok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..memang semua sedap-sedap, syukur ❤

      Delete
  4. sedapnya laksa kuah pekat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang..laksa kuah pekat memang puas hati dan kena dengan tekak wieya...hee

      Delete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2016 with Love - WieyaRaudzi