Saturday, 5 October 2013

My First Trial Spaghetti Bolognese ♥

Assalamualaikum.....
semalam hapdate pasal resepi..
malam teruss buat Spaghetti Bolognese
pertama kali uOlss....First trial katanya...
sebenarnya tak payah mana pun ;p

ayah belikan bahan untuk anak dia cuba masak..
wia guna separuh paket je spaghetti San Remo tu,,
kemudian separuh botol Prego..hehe

Permulaan haruslah buat sikit dulu kan..
takut tak menjaadi ke..
pengalaman wia rebus spaghetti tu dengan air dalam masa setengah jam
dengan secubit garam untuk rasa yang enak!








Kemudian buat sos yang enak dengan prego dan masukkan dengan
sosej, daging burger dan siap untuk dimakan ;)
Letak la lada untuk pedasss..Hikss
Senang kan? tapi disebabkan wia masukkan daging burger..rasanya agak
muak bila makan banyak-banyak..

Bagitahu incik dear..dia cakap tak sesuai masukkan daging burger..
seelokknya guna daging cincang yang siap jenama Ramly tu separuh..
takpun masukkan ayam..Memang sedapp dan tak cepat muak.
Alhamdulillah ayah dan adik-adik suka. Mak tak 
dapat rasa sebab tengah kursus kat Langkawi sekarang ni..ngee

Ok ni first trial wia buat Italian Food...Menjadiii!!
sos tu kalau taknak masam..masukkan sedikit air..
kalau nak tumis..masukkan separuh sudu 
je tau minyak tu..terlalu oily akan muak..
Ok ni pengalaman memasak spaghetti..Cheeseee..
Selamat berblogging.....

4 comments:

  1. sedapnya nyummmm :x

    ReplyDelete
  2. nyum2 sedapnyaa..hari ni asyik terliur dengan makanan.sobsob

    ReplyDelete
  3. yummy sedapnyaa. my feveret. kihkih

    ReplyDelete
  4. ini feveret adik akak :-)

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi