Tuesday, 19 January 2016

Part 1 - Bulan Madu Di Cameron Highland

Assalamualaikum...
Sekarang dah sebulan seminggu wieya di rumah mertua
tapi selang 2 minggu kami balik ke Kedah..kampung wieya.
Jadi kerinduan dengan famili tu terubat la jugak walaupun
 kadang balik tu sekejap sangat. Yela waktu weekend je kan :)

Ok kali ni entri mengenai kisah bulan Madu kami 21 Disember 2015 yang lepas.
kami pilih tempat sejuk yakni di Cameron Highlands. Hikss.
sebenarnya wieya memang berangan bila kawin nak pegi tempat sejuk
tempat romantis dan tempat santai macam tu. Dan akhirnya selang sehari selepas 
majlis Sambut Menantu..kami suami isteri gerak seawal 10.00 pagi
redah nak Cameron. Dengan tak booking hotelnya. Mai pakai redah ja.
Nasib la ada ke tidak..Dengan orang ramainya nak dekat Hari Krismass. Phew!
macam silap timing pulaks..Haha. Nasib suami wieya penyabar orangnya.

Mulanya nak Cameron..Sampainya katsana target nak hotel kat Capthorne,
perghh full booked pulak. Nasib badan betul laa. tidak lagi best percutian kami..ngee
Hotel tu hotel mewah kot. Memang terbaik kalau nak honeymoon.
Sayang seribu kali sayang..hotel dah cantik ya rabbi tapi fully booked. Kecewa jangan cerita
Salah kami jugak sebab tak booking awal. -_____-
so, waktu tu dah tengahari..misi mencari hotel. Orang dah makin ramai nak bercuti.
Nasib ada satu hotel berdekatan atas bukit yang dekat brinChang ada satu malam je,
Jadilaa dari tak ada, Hahaha. Jadi terjadi la honeymoon 2 hari 1 malam di
Cameron Highland yang sejukk dalam suhu 13 Darjah Celcius.














Pegi pasar malam Brinchang memang rambang mata uOlss,,haha
Boleh buat nafsu makan membuak buak. Maklum la tengahari..
Nasib dah lunch KFC siap-siap sebelum jalan -jalan pasar malam.
Tidak lagi la semua nak diborong..haha.


Puas hati dapat pergi Syurga makanan yang nampak sedap dan lazat. Haha..
Lepas jalan-jalan di petang hari. Balik hotel kemudian rehat..
sempat beli jagung susu yang manis je rasanya. dan strawberi gemuk
dengan coklat sebagai penyedapnya. nyumsss..

Okey nanti kita sambung entri part seterusnya..
terima kasih sebab sudi baca..Nantikan part dinner time honeymoon di negeri sejukk.
:)

10 comments:

  1. brocolli goreng??woahhhh unik btl..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..sedap!! ^____^ unik kan..katsana semua ada.. @Farra N :)

      Delete
  2. wahhh yan pegi aritu mkn cendawan goreng sedap jugak :) Btw selamat pengantin baru sis :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedapkan cendawan goreng celup tepung @Izyan Yan Cinnamon ;)
      Terima kasih..hehehe..

      Delete
  3. wah, bestnya. seriously teringin nak pegi cameron T.T that foods look so good and umphhhh. lapar pulak. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius best @Liya Erf pegi Cameron..hehe..and the food memang sedap dan menyelerakan :)

      Delete
  4. wah.. Beeha baru pergi jea ke Hotel Copthorne. Best sangat suhu kat sana.. Ala ala kat overseas gituu. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Beeha dah sampai Copthorne..Best kan..hehe..ala ala sangat tau :P

      Delete
  5. Amboi serba pink semua :P Hehehe best lah feeling2 kt oversea kalo gi tempat sejuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minat pink la katakan @HaziqaHanis..hehehe..feeling tu seakan sangat bila kat tempat sejuk ni ;)

      Delete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi