Sunday, 24 January 2016

Part 4 - Big Red Strawberry | Honeymoon

Assalamualaikum..
hai..kali ni sambungan cuti-cuti honeymoon.
Maklumlah panjang untuk letak dalam satu entri.
Setiap detik manis dikenang. Tambah bercuti dengan sang suami.
Jadi molek kiranya wieya letak berperingkat camni. ngee

Punyalah beria nak kutip strawberi dan makan waffle dan sundae
strawberry. Gigih pergi Big Red Strawberry yang agak tercorok di Brinchang.
kenkonon nak feeling sndiri kutip strawberi dan lunch katsana.
agak ramai orang dan jalannya boleh tahan berbukit tingi. phew!
serik pulak nak peri lagi katsana. Curam dia sangat seram. haha
Nasib suami cool je drive tempat macam tu. 
Bayangkan nak parking pun menyongket je senget. Haha..Sabar saja laa
Masa weouls sampai, orang dah main ramai.

Berjalan menuju ke tempat memetik strawberi.
Pergi kaunter ambik bakul dan gunting. So comels. ngee
Memang wajib sekurangnya 1/2 kilo buah strawberi dipetik
Sekilo RM25.00. Setengah bakul. Jadi memang nekad nak sekilo.
Gigih la kami suami isteri masuk ladang untuk petik buah strawberi yang seksi dan ranum.
feeling masa tu happy sangat. Saat nikmati masa moments terindah tu
Siap merangkak rangkak bawah tanaman strawberi.
Lepas cukup je buah strawberi di bakul. Keluar dari ladang dan bagitau jugak 
dalam ladang boleh masuk berdua je ;)

muka eksaited masuk ladang strawberi ;)

wieya pun sempat bergambar sebelum petik :'D

 Akhirnya penuh setengah bakul. settle!
tunggu untuk dibungkus dan bayar..yeay

Ini lah buah strawberi merah ranum yang berjaya dipetik..hee

Selesai shopping, masa untuk lunch pulak.
Cafe sebelah ladang je, Tempat nih famous jugak kat Cameron.
Big Red Strawberry. Harus cuba. Ramai jugak orang.
Maklumlah musim cuti Krismas masa nih.
dan taaraaa ini yang berjaya wieya beli ;)

sundae strawberi
fries and chilies
waffle dan aiskrim vanilla. nyums!


muka happy kami berdua....
tapi agak mengecewakan tentang waffle tu.
tak serangup yang disangka. Plus tempat ni milik tamil.
dan pembuatnya pun orang tamil..so takkan pegi dah lepas ni.
3/5 bintang dari kami suami isteri.
Tunggu entri seterusnya untuk part last honeymoon WieyaRaudzi.
:)




0 komen Si teddy Chito ✿:

Post a Comment

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2016 with Love - WieyaRaudzi