Tuesday, 16 August 2016

Semakin dekat due date, semakin kerap check up ❤

Assalamualaikum :)
Sejak dua menjak ni, kena makin kerap ke klinik untuk check up baby.
Alhamdulillah, baby dan ibu sihat. Cumanya sekarang cepat terasa letih dan mengah.
Tapi wieya enjoy sepanjang proses mengandung ni. Syukur...
dan bilamana log in Facebook dan Intagram tak sah kalau tak tengok 
dan shopping barangan baby. Memang simptom nak ada baby cenggitu agaknya.
Rasa semua nak beli..! Dan la comel-comel, harga pun berpatutan.
Boleh dikatakan ig yang jual barang berkaitan baby semua wieya follow..
In Shaa Allah..masih menahan nafsu untuk shopping lagi.
Kita tahan sampai duit banyak sikit untuk shopping time pantang nanti ;) hehe
 Rompers, jumpsuit, kasut, stokin, baju tidur semua ada.
Macam-macam design termasuklah swaddle dan macam-macam lagi.
Barangan tu semua kiut-kiut. Alahai...tak menahan mama tengok :')
Tapi memnag tak dinafikan sekarang lebih mudah, para ibu atau bakal ibu
boleh shopping online. klik sana, klik sini..Barang sampai depan pintu. Hikhik
Rasa macam reward untuk diri sendiri dan baby bakal lahir pun ada.
Setiap ibu nak yang terbaik untuk anak-anak nya. Begitu juga wieya...
Disamping itu, taknak lah membazir..Sebab tu kan amalan syaitan,,Huhu
Shopping berpada-pada, dan perlu di ingatkan, banyakkan
 membeli barang baby macam pakaian
saiz yang besar-besar supaya baby boleh pakai lama, mudah-mudahan..


Terima kasih ya Allah untuk nikmat ini..
Semakin hari semakin dekat dengan due date. 
Doakan wieya dipermudahkan bersalin :)
First experience..harapnya nanti semua berjalan lancar..
#3rdTrimester #32weekspreganant #SyukurAlhamdulillah
Terima kasih untuk encik suami yang selalu temankan sayang check up baby kita
Terima kasih jugak baby yang membesar dengan sihat dan aktif dalam rahim mama..

4 comments:

  1. Berseri2 nampak muka wieya.. :)

    ReplyDelete
  2. terima kasih awak ^___^ @Faizah Syakira

    ReplyDelete
  3. May Allah ease everything. Dont forget to update about your baby. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin ya rabbal alamin :)
      Terima kasih @Eeiou.... In Shaa Allah..

      Delete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2016 with Love - WieyaRaudzi