Friday, 22 February 2013

Andai Itu Takdirnya , Novel Emosi Abad Ini

Assalamualaikum dan Bismillahirrahmanirrahim :) 
Sudah lama wia baca novel nih., seingat wia dah 3 tahun lepas.
tapi jalan ceritanya sangat menyentuh kalbu. 

Dipinjam dari seorang roomate pada semester satu.
Ya Allah, air mata berjujuran tanpa henti..
dan dalam sedar helaian tisu penuh di katil.
Serius, cerita ini amat menyentuh perasaan.
Baca berkali kali tetap menangis.. 

Bacalah, insha Allah...
kalian akan faham apa yang wia maksudkan.
Jalan ceritanya sangat indah untuk dinilai sanubari manusia.
Novel paling best dan terbaik penah wia baca. 5/5 bintangg. Hee
http://4.bp.blogspot.com/-CrlHFIzzWc8/UFdYx5xR6YI/AAAAAAAABYk/3AitE1wRoFo/s1600/1.jpg 

http://3.bp.blogspot.com/-cwMKI6-VnmY/UFdYy-jGEVI/AAAAAAAABYs/a6NTBxOYbGs/s1600/2.jpg

Sinopsis.....
Aleya, seorang gadis yang cantik dan berlatar belakangkan keluarga sederhana, dalam diam menyimpan perasaan pada seorang anak tokoh korporat yang ternama yang juga merupakan rakan sekuliahnya di universiti di United Kingdom, Syed Adam Aizril. Syed Adam Aizril, wajahnya yang tampan menjadikan dia kegilaan ramai gadis. Limpahan kemewahan meletakkan ego dan kesombongan di singgahsana yang paling tinggi. Mentalitinya yang mementingkan darjat dan kedudukan telah menutup pintu hatinya untuk mendengar bicara hatinya sendiri yang pada ketika telah mula ada getaran buat Aleya..Cinta...cinta telah menjadikan Aleya, gadis yang pendiam dan berperibadi sederhana, seorang yang kuat, tabah, tegas dan berani, walau dalam hatinya penuh cinta dan kasih. Cinta...cinta telah mengubah Syed Aizril yang ego dan sombong kepada seorang yang sangat menghargai cinta dan kasih sayang.

Bagi penggemar novel, wia cadangkan novel ni untuk dibaca.
Mood membaca novel datang kembali...
 Selepas gila gila pada dunia remaja pada satu ketika dulu.. Hikss.
Ok selamat berblogging, salam Jumaat buat semua..
P/s : terkejut dengan satu berita pagi nih..

10 comments:

  1. wahh :) aina dah pernah baca cerita ni :D sedih wooo. berjurai air mata waktu dia kena pukul waktu mengandung tuh. waktu laki dia nak kahwin lain. omg. omg !

    ReplyDelete
  2. Hohoooo..!! Dah baca dh buku nie thun lepas.. Best sngat.. Menangis2 baca.. Feeling abiz oo..

    ReplyDelete
  3. Hohoooo..!! Dah baca dh buku nie thun lepas.. Best sngat.. Menangis2 baca.. Feeling abiz oo..

    ReplyDelete
  4. @Aina Areen betul tu .. katsitu wiapun emo sangat..menjiwai katanya :(

    ReplyDelete
  5. @Puteri Nur Hidayah wia pun feeling sangat :'( tapi novel ni de best!

    ReplyDelete
  6. Novel ni best kan kak :') wuwuwuwu *lari dalam hujan* Hahahaah

    ReplyDelete
  7. @tieqa betul tu ;) sangat best..hehe :D

    ReplyDelete
  8. da bace cite nie.. sedih plus sweet lah ctenye..:D

    ReplyDelete
  9. Fuhh nasib x minat novel =)

    ReplyDelete
  10. siryesly, cite ni mmg best. nanges beringus2 tahan sampai nak habiskan end chapter.tsk tsk -.-'

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2016 with Love - WieyaRaudzi