Thursday, 7 June 2012

Persiapan Wedding ala Melayu :)

Assalamualaikum. Meh nak berkongsi cerita tentang kenduri kendara tempoh hari. #Baru berkesempatan. Kuikuikui. Biarlah kan? =)  Janji terhapdate blog picisan wia. Bak kata dak Nana, blogger tegar mestilah aktif berblogging. Ya la tu dik..


Meh nak mula dengan gambar persediaan sebelum kenduri kendara..Haruslah banyak yang nak disettlekan. Sebab tu wia ditempah awal oleh tok kesayangan supaya mai awai beberapa hari sebelum majlis.


Pendek cerita, wia balik kampung awal untuk persediaan majlis. Buat itu dan ini. tak duduk diam, berpinar mata bagai. Huh! Bila terkenang balik, banyak juga kudrat yang keluar beberapa tu.. Semuanya (",)

Pulut kacau :)

Shopping Pasar Tani, awal pagi lagi ni :)

Sambil buat kerja masak memasak lunch umah tok :) Ikan Terubuk sumbat sambal

Sesi merebus telur ratusan dalam sbuah periuk besaqq =D

Selepas ni berkongsi tentang hari majlis yang banyak betul gelagat :P kalau nak cerita satu persatu pun takkan habis dalam satu entri. Hehe. So, nak bagitau kalau nak kenduri kendara memang banyak mendayang nak kena settle. Itu belum wedding sendiri. Kalau dak, lagi bertimbun² kan? :) Happy hunting job for ME =.= "

5 comments:

  1. hehehe...hana ingatkan wedding wia ...suspen2 ;;)

    ReplyDelete
  2. suspens.. hehe..
    lambat lagi wedding kite..kih²

    ReplyDelete
  3. Seronoknya kenduri-kendara ni =D

    http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/studying-is-my-priority.html

    ReplyDelete
  4. waaahh .. memang syokk pun merewang ..

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2016 with Love - WieyaRaudzi