Friday, 2 November 2012

Part 1- Pengalaman Memakai Kanta Lekap ;)

Assalamualaikum dan salam penghulu segala hari :)
Dah lama nak buat entri ni tapi asyik tertunda saja.
meh wia nak kongsikan pengalaman memakai kanta lekap..
Pengalaman sendiri. Lain orang lain pengalamannya kan?
Sebelum konvo bulan lepas, dah dua hari sebelum tu 
wia ada  beli kanta lekap atau bahasa omputih nya Contact len.
Memang teringin sangat nak kelainan.
Saja nak mencuba sesuatu yang baru.
baru buat wia..tapi dah biasa 
sangat kita dengar untuk orang lain..

Masa memula beli..Memang dah pilih nak warna kelabu.
Nampak cantik dan lain.
banyak wia survey dan teringin nak pakai misty grey.
Rupanya kena tempah sebab power yang sesuai dengan wia tak ada.
akhirnya yang ada hanya Sparkle Shimmering Grey.
macam dalam entri ni diSini
Memakai lense, mata nampak segar dan boolat ;)
Pakai lense memang selesa. Permandangan tak terbatas macam pakai bingkai ;) suka sangat!

Macam mata kucing kn? Hee Warnanya menyerlah  bila kena matahari.
warna kanta lekap ni pun masih nampak cantik.
Tetap kelabu walaupun berbeza sedikit
Sangat berpuas hati bila memakainya.
Selesa dan yang penting serasi dengan wia ;)

Pengalaman pertama kali pakai memang 
macam tersiksa dan mencabar. Huhu
Hari pertama dan kedua selepas beli lense
terketar² jari nak masukkan dalam mata. 
Memang tak pandai pakai dan tak berjaya.
Hanya Allah yang tahu. Yelah nak masukkan sesuatu 
dalam panca indera yang sememangnya kita tahu ia sangat sensitif. -.-"

Siap pegi rumah kawan baik belajar pakai. 
Sanggup tu semata mata nak pakai.
5 jam masih tak boleh²..Sampai satu tahap nak putus asa. Grrr--
Sekelililing mata pun sakit sebab asyik koyak.
rasa sengal cemana entah.
mata kemerahan dan berair..Wia berenti belajar pakai.
rehatkan mata secukupnya. Letak kubis dan timun. Mata sihat semula :)
Mash belum berjaya kan? Tunggu entri seterusnya..
Bersambung........Sekian \(n__n)/

2 comments:

  1. dulu mase first time pakai
    org kedai yang pasangkan haha

    ReplyDelete
  2. Kita tak pernah dan tak terlintas nak pakai >_<

    hehe . ada sambungan la :D

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi