Tuesday, 29 March 2011

Celebrate MyBday Gurl.. Simple But Enjoy ;)

Assalamualaikum dan salam hari selasa :) Terasa bahagia perasaan hari ni.. mungkin sebab aura semalam masih terasa... diraikan oleh keluarga tercinta. walaupun simple² tapi sangat meriah :') terharu rasanya.. Mulanya aku dah b0rong makanan dekat pasar malam, kebetulan semalam hari Isnin jadi dekat area rumah aku nih ada pasar mala.. jadi jawabnya, memang turun ke padang mencari makanan yang lazat² untuk tambah berat badan.. Cuaca amat baik pada sebelah petang, jadi selepas balik ambik mak di tempat keje.. teruslah b0rong makanan banyak².. biasalah pasar malam kan dunia makanan.. sangat² heaven okies =P..

Antara makanan yang aku borong semalam adalah dua tongkol jagung bakar.. tak berapa nak thumb up, air cendol pulut yang nyum³, laksa dan mee rebus.. memang feveret! Chicken ball dan fish ball stick, memang rangup! ahaaa wafer perisa strawberi + coklat dan perisa kacang peanut + coklat.. memang terangkat terliur ngidam selama ni..murah pulak tu RM1 je satu.. berbaloi² tao sebab tu aku suka borong makanan dekat area Kedah nih. Hikss. Lagi adala beli ikan² segar.. eh² ada jual tudung rasa berkenan.. tengok jeruk rasa ngidam dan teng0k kek.. eh tiramisu pun ada.. cantik dan nak nampak sedap. Tapi aku teringat yang semalam ayah pasti beli kak untuk hari lahir aku.. tak penah ayah miss beli ;) terharu.. jadi sebab tu teresot aku nak beli.. takut membazir. Jalan jalan lagi ternampak ada pakcik jual Putu Buloh.. beli dan akhir sekali aku beli apa ye? tak ada dah kot.. kuikui.

Balik je terus la makan² dan kunyah² semua makanan tu  dengan nafsu makan yang membuak.. satu persatu dimakan dengan cumil dan sopan.. tapi bila makan laksa, ohoo orang lalu belakang pun tak perasan ok.. maklumlah hantu ! hee.. jangan la terkejut aku sebut pasal hantu.. bukan hantu apepun cuma oarang Kedah kalau dia cakap Hantu laksa maknanya dia maksudkan orang tu memang suka giler² dengan makanan feveret tu.. lalalalala ;) Jadi aku nak maksudkan aku betul² fokus makan laksa.. memang rasa gembira hati bermunge².. blurp! alhamdulillah :') kenyang dan semint dua nak masuk solat Maghrib, ayah balik dari kerja dan bawa balik sesuatu yang buat aku tersenyum mengerti.. iaitu Kek Hari Lahir! Yippee...  terloncat² kecik aku macam budak² ribena :p apa kesah.. janji aku rasa bahagia. Nak tengok kek cumil besday aku yang dibeli ayah... nahhh!
T a r a a a a a....... !!!!!

|My cake :")|
|Bday gurl and her Cake :'D |
| I'm 22 years old already..hikss |
|Blur Pic me with my cake ;) |
Jemput makan..
One Slice of My bday cake ;)
Haa.. itu la kek aku sempena bufday aku semalam.. simple but sweet. I love it! Aku rasa macam terharu bersama meraikan hari lahir aku yang keduapuluh dua. Moga aku dipanjangkan umur dan segala hajat yang diminta padaNya dimakbulkan Allah S.W.T.. ada la acara snap² gambar sikit² hehe.. tapi sory ye gambar famili tak ada atas sebab² tertentu.. aku bahagia. Moga aku panjang umur dan dimurahkan rezeki.. 28 Mac amat bermaka buat aku dari setahun ke setahun. Hadiah.. cukup sekadar ciman kasih mak ayah dan adik² dan si dear jugak... opss flying kiss je ok.

Oklah aku sangat heppi.. dan hari ni pun agak busy sebab aku keluar jadi anak tunggal sekejap pagi tadi. nak tau kemana aku pergi dan dimana atau sebab apa? tunggu next entri ye.. aku selalu cerita dan hapdate cerita sehari selepas tu, sebab aku tak cukup masa untuk stori 2 cerita 1 hari.. harap ceria selalu bl0gger. Salam kegembiraan dari DH.. senyum selalu, walla! Apepun... rooomate Kuh! ohoooo >.<

4 comments:

  1. wahhh~hepi besday yep..
    may Allah bless u..:)

    ReplyDelete
  2. happy b'day to u :)

    ReplyDelete
  3. ain.. thanks ;)
    amin.. mudah mudahan



    ^^

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi