Sunday, 28 February 2010

ღ ..Sarapan PaGi..Yummy!!..ღ

Selamat pagi dunia!!!..


Bertuahnya bernaung di bumi Malaysia tercinta..waah rasa nyaman sekali pagi nie:)) cuaca baik..udara segar..tarik nafas dulu..tarik...5 saat..lepas..haaaaahh(hembus perlahan2)..ngee*mangun pagi gosok gigi dan mandi..cuci kain sidai kain..kriukkk(erm bunyi seakan pintu terkuak)..haiz..xde la kuat macam tue..hehe:D ekceli tue sebenarnya bunyi perut aku yang mintak diisi di waktu pagi..lalalalala*..dan ini la mam feveret aku time pagi-pagi cenggini..mesti pekena sekeping dua sebelum pergi kelas dan paling penting dengan air kosong..beberapa gelas..jom tengok pe mam feveret saya setiap pagi:
*
*
*
roti putih suci dalam 3 keping:))

Tak kesah la roti putih ape tapi janji roti putih cenggini adalah feveret aku..wee* sebab disamping lembut dan mudah dikunyah,,ia jugak senang dihadam..yeah! meh tengok mende ape yang aku sapu atas roti nie sebagai perisa penyedap..jeng3..hikhik..dah tau kan?^^ cuba tengok dan bayangkan keenakkkannya..ramai orang lain citarasanya..tapi aku xkesah apepun perisa..tapi nie la yang aku makan sejak aku datang study di perantauan*..:D



.:.mentega kacang aka penut butter.:.

Dari pandangan atas nie..mentega kacang aku xdigunakan lagi tengok still maintain cam baru belikan..hikhiks~ almaklum lah..sekadar hiasan semata-mata..tapi sumber Sendirian Berhad Wiexie Production keyh..walaupun di pack dan diedar oleh syarikat lain..alolor nak jugak bisnez dalam apepun..ahaksz! tapi ia tiada kena mengena dengan apa2 syarikat ek..:))






wahaha..original dari syarikat sendiri..(berangan besar).xde lah aku cuma nak promote mentega kacang je xbermaksud nak promote mana-mana syarikat pembuatan makanan sepeti diatas..harap maklum..hehe:)) selain jimat ia mmg senang..makan sekali nak lagi wa cakap lu..mmg yummy! walla!..try la sendiri..hikhiks~





Setelah roti putih disapu dengan mentega kacang tadi..aku akan lipatkan dua cenggini (seperti gambar diatas)*..gambar diatas tidak dicari dimana-mana carian pakcik google keyh..sendirian berhad:))..so,,bila dah siap..apa lagi..jemput sila ambik sorang satu..siapa cepat dia dapat mam dulu!..haha:p tapi aku dah cops sekeping buat santapan perut aku yang lapar nie..miahahaha~ :)) nyum..nyum..okeyh senda gurau je di pagi hujung minggu..selamat bersarapan semua blogger satu dunia..walla..! hiburkan hati sendiri dengan resepi senyuman yang terindah..senyum-senyum selalu ye..jumpa di next n3..keyh...:D sarapan lah sebagai perutmu tika nikmat makan masih terbuka..kata2 pujangga manis bicara..***v***



salam manis,,

6 comments:

  1. kenyang perut senang hati:))
    blurp...hehe

    dawia^

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. bakar lagi sedap. hehe

    ReplyDelete
  4. kepada aNoz:)

    betul2..hehe..
    nyum..nyum..
    :))

    dawia^

    ReplyDelete
  5. yummy ! but sy lebih ske mkn dgn marjerin naturel :D

    ReplyDelete
  6. kepada sera:)..
    yummy kan...:D

    ouh itu besh jugak.citarasa masing2 kan..hikhiks~
    mentega pun lazat...

    tepuk dada tanya selera..^^

    dawia^

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi