Tuesday, 6 September 2011

:: 1 Syawal 1432H ::

Assalamualaikum.Heppinya raya.. (^^,) Dah lama abaikan blog. Meh la berstori pasal raya. Yabedabeduuu !! sat sat sapu debu di blog yang berminggu wia abaikan. Alolor cian la beraya sakan sampai tak sempat nak ngapdate. Nak mula kan dari mana ea.. banyak nak stori tapi xtau la nak mula dari mana ;p
Salam syawal pertama sebelum balik ke kampung.. Raya ni rasa berseri seri sebab naik kete baru. =P Sangat besh beraya di kampung. Lepas je solat sunat raya Aidilfitri, dan berjalan raya rumah jiran jiran. Petang lepas zohor, balik kampung  sebelah ayah kali ni. Makna nya dapat la duit raya. Hooyeh !! sebab famili sebelah ayah agak berlainan dengan famili sebelah mak,, nak nak bab duit raya.

Jadi yang paling heppi mesti la adik adik lelaki wia yang sangat suka kan duit raya. Alaaa macam zaman kanak kanak wia dulu. Sama je ;p time raya  kalau masa kecik kecik dulu mesti la duit raya paling part besh sekali. Sebab tu raya adalah hari yang berwarna warni dengan 1000 perasaan.

Memang besh pun raya kali ni. Yang pastinya dapat makan sedap sedap. Hari tu je pelbagai juadah masuk dalam perut nia.. sampai tak sempat rasa lapar la. Untunggnya berhari raya. Time jenjalan dan berkunjung itu meriah.. dan raya ni sangat bermakna buat wia sebab dapat berkumpul reramai bersama keluarga tercinta.

Memang ada kekurangan juga perasaan ini bila ada salah seorang famili yang sudah kembali ke Rahmatullah lapan buln yang lepas. Tapi tiap yang hidup harus teruskan dengan gembira meraikan minal aidil wal faizin.. Syukur ayah wia masih bersama kami sekeluarga meraikan raya yang jatuh 30hb Ogos tahun ni.. kan bulan mac yang lepas bertarikh 30 Mac ayah eksiden teruk dan sekarang dah makin sembuh :")
Okey SelamatBerhariRaya semua  ;)
Raya Pertama memang besh..!!! Heee

4 comments:

  1. comel

    :)

    selamat hari raya

    ReplyDelete
  2. salam raya..panorama kg kehijauan..cantik

    ReplyDelete
  3. @ Anisa Hang Tuah thanks kak nis ;)

    selamat hari raya ;)

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi