Tuesday, 20 September 2011

One Slot Three Story..

Assalamualaikum. Heppi nya semalam dah settle satu test. Time hujan renyai renyai. Memang sesak kelas dengan student. Tapi kami cool je jawab paper. Heheh. Lecturer pun sporting. Dalam sejam dah boleh balik. Singgah library hantar buku. Even dah bertukar kampus, library di kampus ni lagi kerap wia kunjung berbanding library kampus BJ..mungkin faktor jarak kot. Okey yang lepas kenangan. Yang sekarang mencipta sejarah ;p

Rini pulak kelas dibatalkan sebab Prof Hakim nak weouls prepare untuk presentaion. baik hati kan prof wia..Hehe.. disamping itu, eceewah ayat.. silibus subjek pun dah settle habis. Tunggu nak exam je lagi. Gurlp!! Cepatnya masa.. pejam celik pejam celik je lagi. Rasa tak cukup kaki tangan nak capai nota, dan tatap buku puas puas.

walaupun cenggitu situasi yang digambarkan, wia dan housiee termasuk lah rakan sebilik dok soseh soseh rancang nak berjalan keluar sama sama. Memandangkan masa untuk bersama pun dah tak lama je lagi. Jadi kena la cepat cepat grab masa yang ada.. Macam besh je dengar photoshoot dan shopping. Makan makan dan snap gambar sesama buat kenangan.:)

Memang feveret tau semua tu..Memang masing masing sibuk, tapi nak juga jalan jalan. Memang semua tu masih dalam perancangan wia & geng.. Wait and see later Dior ;p Eh sebelum terlupa, nak stori mori pasal semalam yang owner rumah sewa wia ni datang lagi. Memang lucky dapat owner macam ni. Kali ni weouls satu rumah yang suruh datang memandang ada kerosakan yang weouls satu rumah terpaksa minta tolong dia..
Independent Girl..InsyaAllah :)
Encik owner pun bagi respons baik. Jadi sangat lah baik hati dia datang dengan kawannya mungkin juga lecturer di UiTM Shah Alam seperti owner rumah sewa wia yang lecturer enggineering katanya. Datang tengahari semalam bersama tukang. Tak tau pulak tukang tu tukang apa sebab sersa serbi cakap je masalah dia, mesti dia tahu :)

Lepas je deal apa yang patut, check apa yang rosak itu dan ini..owner cakap nak baiki dan tukarkan yang baru aoa yang patut. memang besh la dalam hati. Dia siap nak bagi perabut apa yang patut.. Hee memang baik hati la owner nih ;p Jarang jumpa owner yang macam ni. Terharu :') So cadangnya nak settlekan hari ni pagi ni.. Kebetulan wia pulak semalam yang ada tolong jadi jurucakap apa yang patut. Nasib ada Fifah sebagai teman..

Psstt tapi hari ni macam tak jadi je baiki sebab sedari awal pagi wia tunggu. Entri pun asyik terbantut diselang seli dengan buat asaimen. Sabar  menanti menunggu.. Tup tup yang dinanti tak kunjung yang tak minta yang datang. Hadoii. Gas memasak pulak habis time wia nak masak lunch tadi. =.=" So dengan berat hati kena pegi kedai bawah tanya paasal ada tong gas ke tak. Nasib ada tau uoOls,, tambah bala lagi tak ada pulak orang nak hantar ke rumah. Nasib rumah wia tak jauh.. atas blok je. tingkat satu pulak tu. Untungg la kan..Naik lif pun tunggang terbalik dengan troli. Chopp!! Nasib juga ada troli meh.. kalau tak kudrat seoarang gadis nak bawa tong gas seberat 19kg tu..

Tong pun berat. Memang tu pengalaman sangat. Masa nak hantar balik tong kosong ke kedai, ada mamat tu boleh tahan hemsem dia, boleh pulak dia tekan button ke atas, tingkat 10 pulak tu. Wia just nak turun bawah, ground floor. Sempat sembang sembang. Dia kata wia INDEPENDENT !! :) Wahh rasa macam gadis yang bersifat waja la pulak. Berpeluh juga dengan tong yang berat.. Nasib ada pengalaman kat rumah. siap budak rumah langsung tak tahu menahu pasal tong gas, cemana nak pasang kepala gas tue ;p Untungg.. sebab wia pun anak sulong. Semua menda kena buat sendiri :D

Serius dah meningkat dewasa 22 tahun nih, banyak perkara yang kena buat sendiri. Memang pengalaman, yang mematangkan kita kan ? :) Ok wia nak siapkan asaimen dulu ..Hikss. P/s: Pasang angan angan dengan member serumah nak spend satu hari keluar jenjalan sesama. Hope menjadi . Amin.. Banyak tempat dah rancang. Kuikuikui. Selamat berblogging uoOls.

1 comment:

  1. ewahh..kuatnya wia erk hehehe...siap bawa tong gas lagi..tapi memang macam tu la kan wia bila hdup berdikari nie sume apa pun kena buat sendiri tapi tak pe sebab dia bagi kita pengalaman kan

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi