Sunday, 18 September 2011

Selamat Melahirkan..

Heppinya hari ni. Bukan sebab dapat on9 lepas berpinar mata tengok nota dan buku tapi sebab dapat berita dari rumah. Heee. Bukan juga sebab meow kat rumah dah tak suka makan wiskies tapi memang berita gembira la. sebelum tu assalamualaikum pembuka bicara. Okey entri hujung minggu hari ni akan dihapdate lagi. Kali ni nak stori pasal baby yang baru selamat lahir kat dunia ni.. wajah baby belum sempat wia tatap, sebab hari ni je baru dia keluar dari rahim mama dia.Ok, makshu ni adik bongsu ayah wia. Intro dulu.. Hee
Okey wia dok stori mori ni adalah maksu wia selamat melahirkan baby boy kata mak tadi. heppi nya dengar seakan macam dapat baby sendiri. Sebabnya maksu dah ada tiga orang anak girl.. yang ke4 ni dapat baby boy mesti la heppi senyum sampai ke telinga. Mesti heppi maksu sekeluarga kan.. Syukur alhamdulillah selamat melahirkan pagi tadi dalam lebih kurang pukul 8 pagi kalau tak salah kalau ikut pada apa yang mak bagitau wia. Congcrate maksu & paksu. Hehe.. Nanti wia balik wia melawat baby. Tambah lagi satu cousin wia.. yang terkini dan terbaru ;)

Beshnya bau baby yang baru lahir kan..kulit halus mulus, segala tulang belulang masih lembut. Keajaibannya baby sangat suka tidur dan mam susu badan mama dia. Ehee.. macam da pengalaman padahal tengok pengalaman mak sedara je pun. Sebab kazen wia yang lain semua masih muda. Semestinya tak ada pengalaman lain. Lagipun malu kot nak tengok orang baru lepas bersalin, bila dah jadi anak dara nih. ;p Except kalau anak sedara mara. Heee. Geram je kalau tengok baby yang fresh dari worm mama dia..

Kalau cakap pasal baby memang takkan habis punya wia berceloteh yang penting, selamat bersalin untuk ibu mengandung yang bakal melahirkan anak comeyy, pada ibu yang selamat bersalin, selamat berpantang wia ucapkan. Bertuahnya seorang wanita bergelar ibu.. Subhanallah :) Okeylah wia esok ada test, sekarang tengah dok on9 dulu realise minda katanya ;p Sempat juga verangan ngan rommie nak berphotoshoot nanti. kalau ada rezeki, apa salahnya.. Heheh.. yang penting badan kena la solid dulu. KURUSS..? Hadoii cemana ye kengkawan. Wia belum ada istilah diet dalam kamus hidup ni. Kuikuikui.

Yang penting berangan tu adalah sebahagian dari hobi wia ye uOols. Harap memahami ye pembaca setia sekalian :P Selamat berblogging semua. P/s : Dah lama tak pegang baby.. rindu la bau baby. Hikss. Suci betul baby yang baru lahir kan..Ceria selalu. (^_____^)

6 comments:

  1. good luck exam..=)

    ReplyDelete
  2. aku suka bau baby...harum

    ReplyDelete
  3. @ abghani kan ..harum yg semulajadi :)

    ReplyDelete
  4. stusy study.....sedia utk test wia..ehehe

    ReplyDelete
  5. trkejut saya!haha http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi