Wednesday, 7 September 2011

Minta Cadangan uoOls..Pleaseee

Assalamualaikum. Situasi : Hujan lebat di luar rumah. Kliat sabung menyambung. Guruh berdentum kuat sekali sekala buat hati terkejut beristighfar saat ni. Hati dan minda wia seakan ingin mengerakkan jari jemari menari di atas keyboard untuk menaip kerana tetiba tadi wia terfikirkan sesuatu semasa menjeling ke arah kalendar.. Hanya tinggal beberapa hari akan tiba hari istimewa buat sang pencinta diri ini..#Blushing. Pada sesiapa yang tahu, pasti faham apa yang wia maksudkan.

Minta Cadangan uOols..Pleasee tentang hadiah terbaik dan special buat si dear jejaka ;)
Bila dah dekat dengan hari tersebut,  fikiran wia terlintas untuk hadiahkan sesuatu pada si dia pada hari kelahirannya. Tapi entah kenapa wia tak tahu nak hadiahkan apa sebagai tanda ingatan wia buat si dear.. Sebab tu, wia menaip entri ini untuk meminta pendapat uoOls yang lebih arif lagi bernas idea untuk wia aplikasikan untuk si dear nanti. Al-maklum lah kalau nak hadiahkan pada si jejaka memang agak susah sebab tak banyak dapat kita hadiahkan melainkan beberapa jenis yang wia penah hadiahkan pada si dear.

UoOls, ada idea tak..? Bukan senang tau nak cari idea untuk kekasih hati. Naknak buat "kawan lelaki". Wia ada bertanya pendapat pada membe di FB tapi macam diorang cadangkan mahal sangat. Erk  -_____-  wia pun bukannya pekerja lagi. Wia selalunya bagi barang yang sederhana harganya tapi mudah untuk dear ingati. Apa pendapat uoOls yer untuk hadiah buat si dear kali ni. ;)
Kalau ada cadangan uoOls komen di entry ni ek.. Sambil tu wia pun nak fikirkan. Sebab masa yang tinggal kurang beberapa hari je lagi. Cepatnya masa..bila dah kehujanan cenggini. Mula la lapar..psstt jap lagi katsini ada open housee. Heee.. tapi sementara menunggu hujan reda, jom habiskan biskut raya dengan serdak nya sekali.. Sesi memboOlatkan pipi dan isi perut tong  katanya ;p

Nota : Pleaseee  tolong wia cari hadiah untuk si dear ye..
Mengharapkan pendapat dan idea uoOls..terima kasih  (^^,)

4 comments:

  1. bf saya sorang yang lasak n suka xtvt outdoor. dia selalu mesej saya n gitau yg lutut berdarahlah, tangan tercucuk durilah, lenguh kaki n sebagainya. Saya tau sebenarnya dia bukan kisah sgt bab sakit ni, tp dia cuma nak tgk sya amek berat or x pasal dia.

    saya memang amek berat pasal dia, tapi saya xselalu ada di sisi dia sebab kitorang belum kawen. haha. so saya hadiahkan dia 1st aid. dalam 1st aid tu saya letak plaster, ubat sapu luka, minyak panas, balm, panadol n macam2 lagi ubat yg berkaitan. sekarang ni cara dia mesej dh berubah.
    cth, "hari ni jatuh masa main bola sepak, lepas sapu ubat yg awak kasi, terus lega. rasa macam awak plak yg rawat luka saya".

    Alhamdulillah!!!

    hmm rasanya awak pon boleh kasi 1st aid sebagai hadiah utk si dia. kasi tau sama dia yg 1st aid tu sebagai tanda yg awak sentiasa amek berat pasal dia n sebagai pengganti sementara awak bila awak tadak disisi si dia. hehe

    just cadangan ek!!

    ReplyDelete
  2. Terima kasih sangat2, awk beri wia sedikit sebanyak idea untuk diberi pada si dia ;) :X


    sangat hargai..

    ReplyDelete
  3. as adlina said, kak mia setuju kenyataan bahawa lelaki ni ada msg2x minatnya..itu mungkin buah hati adlina nye kegemaran..adik kena tau dulu minat ur bf camne....lain lelaki lain org nya. ada lelaki yg dia jenis suke travelling, jungle nye org..sesuai hadiahkan tiket pelancongan pn ok..ada yg suke aktiviti lasak umpamanya ....boleh bagi dia surprise go-kart ke...

    bg yg lelaki so romantic...hadiahkan dia masakan hsl air tgn kte pn dh bermakna plus romantic dinner. bg lelaki yg x suke bab baca buku/not so romantic cukuplah dgn ucapan disertai hadiah ringkas..tu pun dia dh suke..cuma bg laki x romantik ni diaorg jenis x reti ckp 'suke' kat dpn kte....byk mkn hati la melayan laki jenis ni..tp diaorg sbnrnya hargai kte dlm bentuk lain...

    pernah juga kwn akak cdg suruh bg pemetik api. terkejut akak..ingatkan psl pe..rupanya bf dia jenis merokok..huhu..akak x nak la style tu.

    ada jg kwn yg bg cdgn suruh hadiahkan puzzle yg ada gmbr berdua dgn yg tersyg & diframekan..so cute akak tgk.

    byk lg la cdgn...pepun, janji urb bf hepi....

    p/s: brtuah ppuan yg memiliki psgn yg sentiasa ingat besday especilly golongan laki yg mudah ingat date besday & date special penting....

    ReplyDelete
  4. @ Mia-Ina Betul cakap kak mia :) setiap jejaka punya minat msg2..


    yang pasti wia dah jumpa hadiah u tuk bf ^^

    terima kasih kak mia ;)) untungg kan kalau bf ingat date besday & date special..

    :D

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi