Tuesday, 21 May 2013

Mekap Nipis dan Natural Pilihan Kalbu ;)

Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum..
Moga hari kalian dalam lindungan rahmat Allah  S.W.T..
Sekarang dah ada satu habit suka tengok orang mekap.
Eh, wia dah jatuh cinta dunia mekap pulak ke? =P

Seronok bagi mereka yang suka mekap ni kan..
Lepas tu memang tangan yang kreatif..
memang boleh masyuk bila time cuti sekolah.
sebab banyak kenduri. Boleh jadi job..
Entah kadang-kadang terasa juga nak belajar mekap.

Dari kerana mata ;)

Macam biasalah wia memang tak panda nak mekap cun bagai nih.
Sekadar bedak asas, BB cream kemudian lip ice.
Siap.!! Memang yang terlalu asas saja yang pandai pun. Kihkih

Bila wia keluar rumah, terserempak dengan kakak atau adik-adik
yang pandai mekap terasa macam wahh berseri saja tengok.
kira macam nampak segar je wajah..
paling best tengok, mekap di mata..

Hasil mekap bestfriend wia di majlis tunangnya.. Cantikkan ;)

Nampak segar dan nipis menawan mekap macam ni..Hihi

sebab masa wia pegi interview kerja sebelum sebelum nih.
Terserempak dengan ramai orang.
rata-rata pandai berhias dan mekap diri sendiri.
Wajah nampak segar ja. Tapi wia dah cepat
 mekap cair dek peluh dan persekitaran luar..Huhu

wia ada 2 orang kawan yang pandai sangat bermekap..
Sampaikan majlis tunang sendiri pun mekap sendiri..
Memang jimat kan? Oh tetiba rasa nak belajar mekap.
Yang basic pun jadi lah kan ;)

tak nak yang terlalu obvious, mekap tebal macam opera.
tapi cukup lah nipis dan natural. Tapi nampak segar je wajah..
Paling best kalau pandai matching blend Eye Shadow..
Serius wia paling tak pandai guna eyeliner dan eye shadow..
tapi minat sangat mekap bahagian mata. Kalau
maskara itu masih mudah bagi wia.. Ecece..

Ok sekian.. Gambar bestfriend sendiri dak Khairiah jadi model.
Psstt : Tak berminat jadi jurumekap tapi minat tengok mekap yang cantik-cantik
Wanita dan kecantikkan tak boleh berpisah kan?
Tapi jangan tabarruj ye. Mekap berlebih lebihan..
Terima kasih sudi baca...Hiks

2 comments:

  1. make up nipis memang nampak natural. kalau tak pernah make up, make up nipis pun sure lawa! :)

    zera kembali selepas dua bulan sepi! wiwiwiwiwi! rindu kawan2 blogger! :)

    ReplyDelete
  2. weeee..cantik nya ! suka suka suka..
    hehe..best visit + follow sini..
    jom singgah kat kite
    http://aidamusbah.blogspot.com/

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi