Wednesday, 22 May 2013

Tutorial : Cara nak Atasi Masalah Trackpad Blackberry Curve 9300

Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum ..
Dah 2 minggu BB (Blackberry) hitam kesayangan merajuk.
Biasalah dah setahun 4 bulan.. Mula nak meragam katanya.

Lagipun cik empunya BB pun lasak sangat guna.
Mula-mula guna nak letak pun penuh sopan santun.
lama-lama guna main campak saja atas katil..Huhu

Biasalah handphone nih kalau terjatuh atau kena air
mula la ada komponen yang lari..
So, ada yang buat ia tak berfungsi dengan sempurna..
Masalah BB wia adalah trackpad tak berfungsi.
tak boleh nak scroll dan press..huhu.
jadi sangat problem uOls...Jadi wia cuba google dan tengok Youtube.





Cara nak bersihkan semua jenis Blackberry



Cara kedua : Gunakan tisu..


Cara ini berkesan jugak. Cabut bateri dan sim kad. Kemudian on BB



Ini cara manual. Yang wia gunakan sekarang.
walaupun tak sesempurna ada trackpad. Hee

Kalau semua cara tak boleh nak settlekan masalah BB kalian..
apalagi..wia pun bercadang nak hantar kedai. Habis cerita..Haha
Tak tahu mahal ke tidak..dan ini saja tutorialnya..
kredit dari Youtube. Jom cuba bagi sesiapa yang ada masalah macam
wia ni ye. Masalah trackpad tak berfungsi.
Selamat Mencuba ;)

1 comment:

  1. miss . fieeza9:27 am

    Assalam . tau tak kenape bb curve tak boleh on ? Masalah betol ... Tq

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2016 with Love - WieyaRaudzi