Sunday, 19 May 2013

Normalkah Manusia dalam Dilema?

Assalamualaikum dan Salam hujung minggu..
Eh, wia bajet duk luar area Kedah. 
Padahal kedah dah mula kerja dan bersekolah
berbeza dengan negeri-negeri lain yang masih bercuti. :)

terbawak-bawak walaupun dah genap setahun sebulan
wia dah berada di Kedah. Tempat membesar dan bermain.
Siyes dah duk rumah bersama famili, teringat pulak zaman belajar.
cepatnya masa berlalu. Seakan mencemburui diri ini..

Haishh dah rasa macam dah tua pulak tulis ayat-ayat macam ni..
cuma sekarang dah masuk alam 
yang kena lebih serius sikit dari sebelum ni.
Tarasa diri makin lama makin matang. Haha.

Apa perasaan kalian pabila dalam keadaan dilema?
tak kiralah dilema apapun, tapi pabila kena pilih antara dua..
yang pastinya hati mesti rasa tak enak.
Tak keruan. Nak nangis pun ada. 
Rasa nak berkongsi masalah dengan orang lain..
Cuma untuk memastikan kita dapat jawapan yang terbaik
dalam masalah dilema kita tadi.. Uols mesti pernah alami kan? :P

Entahla dua tiga hari ni wia dalam dilema saja.
Mungkin kerana nak menjaga hati..
tapi awal-awal wia bagitahu ini bukan soal jodoh ye.
tapi banyak kepada soal kerjaya.
Memilih ke wia? Bila difikirkan semula..

Dan wia percaya dalam keadaan dilema..
Mengadu pada Allah adalah yang sebaik-baiknya..
In Shaa Allah kalau kita ikhlas, pasti dapat jawapan..
Doakan wia ye semua pembaca yang mmbaca entri ini.
Terima kasih.. *Entri luahan hati *

Hati kian berbunga mekar ;)

2 comments:

  1. kembali kepada Allah swt adalah jalan terbaik jika berada dalam dilema..

    ReplyDelete
  2. Aku doakan kau akan mendapat kerja yang kau paling minat and enjoy doing. InsyaAllah wiya. Asalkan niat kita betul,Allah pasti tolong. Don't lose hope.

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi