Monday, 13 May 2013

Yeay!! Parcel Bamboo Charcoal Infrared Slimming Suit dah Sampai ke Tangan ! ;)

Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum..
Memula wia macam tak tertarik 
tetapi bila ada masalah naik berat badan 
Risaunya alahai. Mana kan orang asyik cakap pasal wia chubby.
 Oh serius cemburu dengan orang yang ramping bak kerengga. 
Jadi ternampak lah produk ni dan apa lagi, wia teruslah survey.
Sangat tertarik dengan harga promosinya. Terus grab satu,,Hehe
dan hari ini parcel sampai ke tangan
 dengan selamat. Tak sabar nak cuba..
apalagi buka parcel dan terus cuba. Selesa!! Alhamdulillah :')
Jom cerita serba sikit pasal corset ni..

PENERANGAN

Sut pembentuk badan ini dibuat daripada bahan semulajadi anti kuman iaitu gentian arang buluh (bamboo charcoal). Arang-buluh ataupun dipanggil Black Diamondtelah lama digunakan manfaanya lebih daripada satu dekad di Jepun. Keupayaan penyerapan adalah 5 kali berbanding yang arang bincho dan ia mengandungi 3 kali lebih mineral berbanding arang bincho .

Arang buluh popular di Jepun dan nama samaran bernama "berlian hitam". Kualiti buluh charchoal mesti dibuat dari lebih buluh yang berusia 4 tahun yang hangus untuk beberapa hari 10. Ia mempunyai keupayaan penyerapan yang kukuh dan boleh menebat haba dan gelombang elektromagnet. Ia mampu meningkatkan ion negatif yang memihak kepada kesihatan. Ia digunakan secara meluas dalam industri, pertanian, elektronik, industri perubatan, pemprosesan makanan, perlindungan alam sekitar, tekstil dan sebagainya.

Dilengkapkan dengan inar infra merah yang dapat melancarkan peredaran darah dan metabolism, membakar lemak-lemak berlebihan, membentuk postur tubuh dan memberikan lebih keyakinan bila bonjolan2 di badan tak kelihatan. Sut ini juga kuat, elastik dan selesa dipakai. Badan rasa fit saja.

Sut ini sebaiknya dipakai sejak awal pagi pada setiap hari kerana biasanya efect lebih cepat jika kita memakainya sekurang2nya 8 jam sehari. 



Bungkusan yang kemas selamat sampai dalam parcel ;)
Comel saja kan..Kaler Kelabu dengan corak yang menarik ;)


KEBAIKAN SUIT DARI SEGI KESIHATAN


1) Membuang bau badan - seperti kita tahu arang berfungsi membuang atau menyrap sebarang bau. Malahan arang digunakan untuk menyerap bau dalam peti ais. 

2) Menyerap lembapan, seperti yang diterangkan di atas kadar penyerapan Bamboo suit ini adalah 5 kali ganda berbanding arang biasa dan juga dilengkapi dengan mineral. Ini akan menyebabkan pemakaian selesa tanpa rasa panas

.3) Dapat mengawal kelembapan - Suit ini akan menyerap peluh dan brtindak mengeluarkan lembapan apabila badan terlalu kering..salah satu fungsi istimewa arang buluh.

4) Arang buluh juga kaya dengan calcium, magnesium, iron, potassium, manganese, phosphorus, tambahan struktur hexangular adalah padat dan mempunyai liang yang banyak yang boleh mengurangkan elektrik statik.

KEBAIKAN SUIT DARI SEGI KECANTIKAN

1) Mengecilkan perut dan melangsingkan pinggang
2) Membakar lemak yang berlebihan
3) Menaikkan dan mengencangkan payudara dan punggung.
4) Melancarkan peredaran darah dan metabolisme
5) Mengurangi sakit punggung dan tulang belakang
6) Mengurang sakit saat menstruasi.

SINAR INFRAMERAH JAUH (Yang digunakan dalam Bamboo suit ini).

Cahaya matahari merupakan sumber tenaga bagi semua kehidupan di bumi. Cahaya matahari 80% nya merupakan sinar infra merah. Panjang gelombangnya 4 – 1000 mikrometer. Sinar infra merah menghasilkan panas, dan panas tersebut dapat diserap dan dimanfaatkan kembali.

MANFAAT :


1. Mengaktifkan molekul air dalam tubuh. Tubuh manusia terdiri dari 70% air dan 80% dari darah adalah air. Sinar infra merah memiliki getaran yang sama dengan molekul air. Molekul tersebut akan pecah menjadi molekul tunggal yang meningkatkan arus cairan tubuh, sehingga meningkatkan oksigen dalam darah.

2. Meningkatkan sirkulasi mikro. Bergetarnya molekul air dan sinar infra merah menghasilkan panas yang menyebabkan pembuluh darah kapiler membesar, meningkatkan temperatur kulit, memperbaiki sirkulasi darah dan mengurangi tekanan jantung.

3. Meningkatkan metabolisme. Bila sirkulasi mikro meningkat, racun dapat dibuang dari tubuh melalui metabolisme. Hal ini juga akan mengurangi beban liver dan ginjal.

4. Inframerah menghasilkan haba yang menyebabkan pembuluh darah membesar, meningkatkan suhu kulit, memperbaiki peredaran darah dan mengurangi tekanan jantung dan memberi kesan sampingan positif: 


i) Mengurangkan kesakitan sendi, urat saraf. 
ii) Mencantikkan kulit. 
iii) Mengurangkan selulit 
iv) Mengurangkan stress. 
v) Mengurangkan masalah sinus, resdung dan migraine. 
vi) Meningkatkan sistem imunisasi badan. Memulihkan selsema dan demam. 
vii) Menyeimbangkan pH dalam tubuh. 
viii) Bertindak sebagai antioksida..Menyingkirkan toksik badan melalui peluh. 
ix) Anti penuaan.

CARA PEMAKAIAN


* MULAKAN DARIPADA BAWAH SARUNG KE BADAN.
* PAKAI SELAMA 8 JAM SETIAP HARI UTK MENDAPATKA
N KESAN YG CEPAT.
* PASTIKAN GETAH BAHAGIAN BAWAH DI TARIK BETUL2 DIBAHAGIAN CELAH PEHA UNTUK LEBIH SELESA.

CARA CUCIAN


Cucian tangan dengan sedikit sabun tanpa bahan pemutih atau mesin

Perah dengan lembut selepas di cuci dan biarkan kering di tempat sejuk/redup


Nah..panjang jela. Puas hati. heheh. 
Sebagai rujukan katanya. Dan wia dah cuba pakai..
paling berkesan pakai dalam 8 jam sehari.. 
Nanti wia cerita hasilnya dalam beberapa 
hari ye..ala-ala testimoni. Hikss
Sekian, selamat Berbamboo Charcoal Dawia!! 
*senyum* entri panjang sekali sekala..

0 komen Si teddy Chito ✿:

Post a Comment

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2016 with Love - WieyaRaudzi