Tuesday, 18 May 2010

ღ..Majlis Bertunang..Akukah??..ღ

Salam buat blogger yang cumil kiut miut:)
dah lame aku xon9 rasanya walaupun baru sehari..terasa bahagia sekarang berada disamping keluarga tersayang..biasanya Sabtu dan Ahad aku xde umah sebab ada je aktiviti² yang membizikan dan besh..macam semalam aku pergi meminang..ahaks! macam pelik je kan?..bukan aku pergi meminang pakwe aku okey..tapi..

Meramaikan majlis ikut serta pergi meminang bagi pak ngah aku:) ayah aku tetiba jadi tekong terjun..upSs.spontan gitu! ayah mmg da bOom.Pertama kali tengok ayah bercakap wakil dari pihak lelaki..tue 2nd time aku tgk majlis pertunangan.Besh taw..macam² ada..terasa nervous tue bila bayangkan aku yang akan bertunang nanti..tapi bangganya Melayu banyak adat yang turun-temurun..bukan senang nak mendirikan masjid.fewhh:) keyh ka sini dah gambar curik² snap..wee* sila menjamu mata:-
hantaran sebelah pihak perempuan;)

hantaran sebelah pihak lelaki:)

snap snap pic;)
wawa ambik seri pengantin..hihi..saje je suka suka..

Tok Maliah aka nenek sebelah ayah dan adikku Nana ^^


sarang burung yang bertelur emass;)
aku paling suka yang ini ^^ cumil !!

lauk lunch lepas majlis sarung cincin semua..
walla! mmg sedap sangat²..nyummmm

Selepas tue bergambor ramai² buat kenangan..
gambar sarung cincin?ada..tapi haha kemalasan sudaa
dan...
taRaa!
*
*
*
*
*

Selamat bertunang buat mempelai berdua..moga selamat kekal ke jinjang pelamin..amin:) nie gamba pak ngah aku yang jugak sepupu ayahku..jadi dua hari lepas bersempena Hari Guru aku pergi meneman bertunang..bukan ak yang bertunang keyh.hehe..
lepas je semua selesai rasa cam nak rasa hari pertunangan sendiri erkk..ngee* gurau jer..

Tapi satu jer..nak on9 kat pc umah nie hoho amat ler susahnya nak habaq mai..
lembab almaklum pc turun temurun..bukan tenet yang lembab..macam² kan..
so,,aku heppi hari tue dan pssst ambik masa yang lama nak kena post n3 nie :(
sebab:- ahaksz! sebab² tertentu..Apepun walau rasa dah terlambat nak wish selamat Hari Guru..
tapi aku nak ucap jugak..Selamat Hari Guru Buat sesiapa yang bergelar Cekgu
terutama mak tersayang;) walau lambat wish dalam blog kiut aku niey tapi aku dah wish kat cikgu² yang terlibat..hihi..sekian,,slmat berblogging kawan²..salam manis dariku,,

---;--'-{@
~Dawia Honeyputri~

4 comments:

  1. wee .trse mcm x saba lak .
    hahahaha
    gtaii abeh
    umo bru staun jgung

    ReplyDelete
  2. xpe..
    hihi..
    dawia pun xsabar jugak nih..

    ;)

    setahun jgng pa tue mksud scya..
    dalam maksud tue ^^

    ReplyDelete
  3. wahh..

    bestnye.

    rasa nk bertunang jugak.

    calon x de.

    kikiki

    ReplyDelete
  4. itu la..best kan:)
    yeke..cik pingu blum ada calon..
    ^^

    nnt samapa masanya tue..
    kan..lalala~

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi