Friday, 3 September 2010

. Balik Kampung Raya..Yeay !! =).

Salam 3 September 2010 bersamaan 24 Ramadhan 1431 H pada semua bl0gger tegar sekalian. Hari nih dan malam nih lewat tengah malam ni aku menaip dengan mata kuyu (cemei), plus badan letih nia sebab hari ni penat Tapi dengan semangat yang berk0bar-kobar aku terasa nak menaip dan hapdate bl0g aku yang aku sayang sejak ia ditubuhkan atas nama teddy L0vE aku tu ;)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•` ¤ wiexie's

....(¯`v´¯)
..... •.¸.•´
...¸.•´
.. (
Sebenarnya apa yang aku rasa berk0bar-kobar adalah es0k balik kampung cuti rayyaaa !!
yeayy ! tadi baru lepas packing beg bagai. tapi tak banyak pun aku bawak balik umahsebab itu tak penting tapi semangat nak beraya dengan famili tu lebih bermakna tau :D barang dah kemas, tapi asaimen tetap tak settle lagi..huhu. Tapi tak mau cakap pasal asaimen yang tak penah habis selagi tak selesai tamat satu-satu sem tu..sebab keje dan amanah perlu dibuat kalau tak naas ! (nahas). Markah belungguk akan dapat kalau settle sebab tu aje yang membantu kata puan dan incik pensyarah.
 
Esok awal-awal pagi dah bertolak. tapi xde la sebelum subuh ok :) agak-agak pukul 8 pagi bertolak la..sebab perjalanan jauh. macam biasa la, sebelum ni aku cerita nak balik kampung 4 bijik bas kena travel baru sampai ke umah tercinta <3 Tapi itu no hal..nak beraya katakan.. semua tu dah lali. Tu pun nasib ada tiket. Hmm bab tiket macam biasa la..time-time perayaan mesti harga tiket naik RM3 tak pun RM4..alasan Raya ! ngaaa~ tapi terasa jugak duit tu melayang padahal hari biasa tiket murah la sikit..Berbaloi la kann.


Malam dah makin tua..ecece,,macam la aku tau tua ke muda malam nih ;) tapi si dear dah lama menger0h (kott) sebab letih keje katanya.. tapi xpe lah. Boleh aku on9 nia..tgk budak-budak FB berstatus dan k0men-komen.. Jap jap, cakap pasal FB, tadi adk Badrul aku yang b0ngsu tu chit chat dalam FB..dia cakap dia dapat n0 satu lagi.. Cayalah adik aku yang sorang tu. Tiga kali berturut-turut dapat no satu dalam kelas. Markah dia pun semua gred A dan B je.. bangga kejap* hee=D Tapi bila dia dah dapat result baik mesti call aku bagitau. Aku dah faham dah.. mesti ada gula-gula disebaliknya.(peribahasa baru) :P


Nak tau apa?..mesti lah dia nak redem hadiah dekat aku:) c0mei betoi adik aku masa dia mengadu dan meminta tu..rasa macam nak hug-hug dan kiss.. sebab  adik b0ngsu siapa tak manjakan an?;) aku rindu dia..aku rindu mak, ayah dan famili yang lain. Tak sabar nak balik kampung esok..hee. Sambil dengar lagu-lagu raya mesti besh..Walaweh ! sy0knyaaa (,") Memang best dapat balik beraya. Aku nak stori sikit yang aku  sebenarnya cuti awal dari orang lain di U nih.. nakal kan aku? alaa..ramai yang buat. Lagipun aku tak penah p0nteng kelas. saja balik awal..katsini bosan. Baik kat umah..

Mak cakap, rumah dah cat baru..langsir yang aku pilih kain ngan mak pun dah siap,Tunggu nak pasang je.. waa..semangat nak raya ni. Sopink-sopink dengan mak dan adek ku Nana..mmg best. sedar tak sedar lagi seminggu kan..walau sedih kita nak meninggalkan Ramadhan  tapi kenyataan perlu kita terima kerna Syawal pasti tiba. Puasa jangan p0nteng ek. m0od raya dah datang nih.. (lagu raya sedang berkumandang)..balik kampung oleh penyanyi arwahyarham Sudirman..mmg syok habes! ;)

Okieh mata dah penat..esok aku nak travel balik kampung yang jauh dan penat..nak tidur dulu..Selamat pagi Jumaat (: pada sesiapa yang balik kampung jugak esok..hati-hati dan jaga diri.. aku puas dapat cuti 2 minggu..ngaa:D M0ga korang ceria selalu..terima kasih pada sesiapa yang BW blog kiut miut aku.. aku sayaang blog nih sebagaimana aku sayangkan Famili dan Si dear :P  Doakan esok aku selamat balik dan selamat sampai ke destinasi yang dituju..amin* Aku heppi.. yeay ! Balikk kampung.. :) :D ;)

SELAMAT BERCUTI !!! :P
---;---'--{@
~Dawia Honeyputri~

1 comment:

  1. slamat bercuti yep..and slamat berhari raye :P

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi