Friday, 24 September 2010

. Selamat Hari Raya Aidilfitri 2010.. Raya PertaMa.

Assalamualaikum dan salam penghulu segala hari
rasanya dah 3 hari tak hapdate sebab test dan kelas ganti di waktu malam berganda-ganda muncul setiap hari. Alhamdulillah, hari ni aku free dari kelas..ngee=Di Jadi,boleh la mengadap lappy biru ni 24 jam even ada lagi duo asaimen dok tertangguh dan due nya 28hb nih..ohohoho O.o
Tapi percayalah, aku sebenarnya masih dalam mood raya.Itu sebabnya aku buat entri raya tahun nie hari nik..tema riang ria di Aidilfitri..wewiiitt ;) tapi bila dah kat U balik 19 hb lepas..jejak je kaki kat sini..langsung tak rasa suasana raya. Sebab asaimen bertimbun, test dan final makin dekat. Tapi..kalau la masih kat rumahku sekarang di nunu utara..pasti banyak lagi open h0use. Makan ketupat lemang bagai..biskut raya.. sedappnya ! yup, aku memang suka makan.. teng0k badan la:P dan nih sedikit gambar yang aku muatkan dalam bl0g selebihnya banyak dalam koleksi album dan FB :))
biskut raya.. sila jemput makan :P
 mak dan ayah di pagi syawal :)
simple je ayahku tapi itu lah sederhana kata ayah ^^
cik empunya blog dan nana:)
Dawia dan Badrul ;) senyum Syawal
 Amar, Fadli & Badrul di pagi Raya ;)
 gambar ni saja diedit :P
 
selamat hari raya ;)
bergaya dan melaram di pagi raya
Pagi raya bangun awal, sarapan lemang dengan gulai daging. Pegi solat sunat Aidilfitri dengan Nana ;) mmg ramai sangat sampai kami kena solat bertikar di luar masjid . Balik dari raya bersalam-salaman dengan mak ayah serta adek2 ku :) masa tu dapat la duet raya.. hikhik :D Habes je beraya satu keluarga..pegi beraya dulu rumah jiran-jiran tetangga. Al-maklum, rumahku rumah teres. Jadi beraya la selorong tu habes2an ;)..ada rezeki aku yang muda trang tanga tang nih leh dapat wet raya..agagaga :P

Macam-macam la sumbat dalam perut sampai blurp ! hehe..segala mi sup, l0ntong, laksa dan bagai lagi. Tengahari kaum Adam bergerak ke masjid semula sebab hari raya tahun ni jatuh hari jumaat yang mulia. Maka, kaum hawa di rumah solat z0hor dan relaks2 di rumah saja dulu. Siap menunaikan solat, gerak pulak ke kampung sebelah mak dulu. Kerana tahun nih giliran mak beraya pertama desana ^^ sampai la malam kat sana.Beraya umah tok njang, t0k chik dan kawan lama ayah.. dan ramai lagi la, mak su, mak ndak dan saudara-mara terdekat jauh, sedang-sedang nampak,ehehe..

Raya pertama mmg meriah. Pendek kata, hari untuk bersuka ria, makan free dan plus yang sedap-sedap. Kenyang sampai malam. Makan biskut raya yang comei-comei mmg best lah. Ada rezeki mak-mak sedara bagi duit raya. Kalau tak dak rezeki, buat muka sedeh nak duit raya. Teringat satu kenangan yang pakcik tu nak bagi duit raya masa aku pegi beraya ngan famili..raya pertama jugak. El0k nak bali dia bagi sampul..haip! yang baju hijau comei tu dah keje kan?..jadi tak dapat duit ye. Alaa.. aku nih nampak cam dah keje ke?hukhuk. Yang tu xpe lagi, yang ada aku mak budak lagi sengatt..dush2x..!

Tapi disebabkan raya minal Aidil wal Faizin..hamba yang comei kiut nih maafkan pakcik makcik yang tershashul tu yep :P  nasib dapat gak duet raya..heheh;) aku tak bersalah sebab aku jugak masih belajar.. Paling best balik sebelah mak, sedara dekat-dekat dapat la makan lebih, even tak dapat duit raya banyak. Tapi kaya keMESRAan
Salam Aidilfitri 2010 :))

Psssttt...entri seterusnya raya kedua ;)
selamat berblogwalking dan berblogging kawan-kawan .. entri raya lambat tapi aku tetap dalam mood raya. Percaya lah..kerana raya kan sebulan. betul x?. Masa raya kita raya sakan-sakan. Masa free baru hapdate..wink*
---;---'--{@
~Dawia H0neyputri~

4 comments:

  1. raya besttt dpt mkn byk2
    hihihi

    tu semua kueh raya yg akak
    buat ker???
    tak pos ke umah pun ;P

    ReplyDelete
  2. meriah & kalerful!

    SELAMAT HARI RAYA..raya ke brapa dh eh?

    ReplyDelete
  3. luv syania--> kan3x :)
    raya mmg best super duper..hehe..

    biskut raya ada yang bat ada yang tempah ;)
    tak p0st sebab dah habesw..hikhik

    ReplyDelete
  4. J.M.R--> Selamat Hari raya !!
    hari ni hari raya ke-15..hihi ;)

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi