Saturday, 25 September 2010

. Selamat Hari Raya Aidilfitri 2010.. Raya KeDua=).

Salam dan selamat petang uol bl0gger, follower dan stalker bl0g ni;)
hari nih nak hapdate blog lagi, lagi dan lagi..kalau ikutkan hati nak je buat entri tanpa henti tapi disebabkan wifi yang cemburu..terpaksa ikutkan jua. Hari ni laju ckit leh upload gambar banyak-banyak..hee=D 

Macam entri lepas, aku cakap nak buat entri raya kedua kan?.. jadi desini nak cerita pasal raya kedua pulak. Habes malam raya pertama..balik ke rumh setelah penat beraya sebelah mak dengan kenyang makan ketupat, rendang, serunding plus mee kuah ketam..nyum nyum nyum yakni penangan masakan makshu. Balik dengan semangat, kira duit raya..hikhik. (even tak banyak) hehe.

Es0knya, awal-awal ada budak comei-comei mai beraya umah aku dalam 5 ke 6 orang cenggitu. Habes sembang2, makan kuih, bagi duit raya..aku satu famili siap-siap nak beraya kampung sebelah ayah yang jugak terletak di utara, Kedah jugak ;) Bestkan kampung nak kata dekat tak dekat. Jauh tak jauh.. boleh la jugak balik berulang sebab kat kampung even besh tapi ramai sedara mai balik..bilik FULL ! Jadi, kalau berulang lebih terasa balik kampung..ngee. 

Tapi sebelum gerak balik, sempat snap-snap pic dulu..hooyeh:D
teng0k la picxa Raya Kedua yang sempat aku upload tadi..hikhik.
Yang lain dalam album FB..ngee;)

mak dan ayah Raya Ke-2 :)

Sang puteri dan ayahndanya..hehe :P

candid pali makan biskut raya kat umah sebelum balik kampung;)
bestkan raya !! makan, makan dan makan je..

makan kenduri di umah sedara ;)

kelikS :)

suasana kampung....nyamannn !

malam.. masih beraya.. (",)
heppi kan ak. Nak nak dengan spek tu;)

lalalala..Betty Dawia..hee:D

si kecik Badrul..mengira duit raya ;)

candid..candid..

suka gambar nih..
sesi salam depan umah sebelum bertolak balik kampung:)

masa kenduri..nana & p0se nya..hehe




Selamat Hari Raya Aidilfitri ;)
Raya Ke-2 serba pink baju ku..hee

"Camatt ari rayerrr !!".. ikhlas dari Badrul (,")
Banyak lagi gambar sebenarnya..tapi tempek sikit sudah la ye dalam blog nih. Sekadar untuk kenangan raya kedua tahun ni Syawal 1431H. Raya kedua pun tak kurang keMERIAHannya dengan bunyi boom bamm mercun sana sini..dan umah t0k. Maksu,mak ndak, mak tih dan ramai lagi bagi duit raya. Semua ok pada anak buah termasuk la aku..hehe;) Beshhh...!

Pendek stories, raya kedua mmg padat dan besh walaweh:D senyum pun lebar je..
masa tu la melawat sedara yang lama tak kunjung..senja pun beraya. Then, pekena bihun sup, mi sup, bihun goreng..lauk kenduri. Semua aku ngap. Raya kan setahun sekali. Makanan itu rezeki. tambah depan mata..heepi dan selera la aku ;)Ok, raya ketiga tak keluar mana-mana sebab orang yang datang bertandang..jadi tak de entri raya ke-3 ye kawan-kawan. Shhhsshh...tunggu entri raya ke-4 ek.. 


Si dear pun melaram raya dengan samping dan baju melayu baru bagai..kaler pink ke pitch ke..tak sure tapi seakan-akan la. Tapi pic biarlah jadi simpanan peribadiku..wink*
Selamat berblogging dan BW semua..Ceria selalu di hari Sabtu..
nota cinta: header baru dah tukar tapi ak menjadi pulak transparent dia..huhu.
Tapi xpe la nnt cuba dan terus cuba lagi;) maklum lah tengah renovate bl0g..agagaga~
----;---'--{@
~Dawia Honeyputri~

0 komen Si teddy Chito ✿:

Post a Comment

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi