Sunday, 29 May 2011

1st AniverSary Datings ;)

Assalamualaikum :) Memang niat dihati wia nak hapdate blog hari hari. Rindu itu pasti. Memandangkan broadband ni masih ciput lagi tenetnya jadi agak kemalasan nak hapdate. Bila semak kalendar tadi sambil koyak koyak untuk hari yang baru. Baru perasan hari ni bertarikh 29 Mei 2011.. hari Ahad. Cemana wia boleh lupa. Tapi belum terlambat lagi even dah malam baru wia hapdate entri ni. Hari ni genapla setahun wia dan incik dear berdatings. Teringat lagi masa incik dear susah susah datang ke tempat wia. Mencari arah tuju yang betul sebelum mata kami bertentang antara satu sama lain. Biasa la dah bertentang mesti ada shock letrik sat. Ehee :'D dan hati dan jantung masing masing dok dupdap dupdap tak hingat.. Kenangan tu saat paling manis wia rasa dan akan ingat sampai bebila. InsyaAllah.. Hari ni genap setahun tapi rasa detik itu baru semalam berlalu. Masih terasa kenangan itu dan ingin diuulang lag. Hiks..
Ok ia nak cakap kenapa setahun berdatingg kenapa macam tak penah datingg sebelum ni. Yup memang wia dan incik dear tak sama macam couple lain. Berjumpa setiap hari, ada yang berjumpa setiap minggu. Dan ada pula yang berjumpa setiap bulan. Tapi wia pula nak jumpa setahun sekali pun payah. Tapi itu yang wia tertarik dengan incik dear.. sebab katanya tak manis kalau pasangan bercinta asyik berjumpa. Malah kalau lama tak jumpa baru tahu kesetiaan seorang pasangan tue. Wia tau couple mana tak rindu antara satu sama lain. Tapi incik dear lain.. dia bukan sampai tak mau jumpa langsung cuma ada sebab tersirat yang wia, incik dear dan Allah yang tahu :') Kadang kadang cemburu jugak tengok pasangan yang bercinta snap gambar bersama. Makan jenjalan bersama. Wia siap merungut lagi dekat incik dear sebab tak tahan jeles tau. Tapi bila dengar penjelasan dari dear terus wia senyum. Ibarat dipujuk pujuk. How sweets!






Memang ada moleknya jarang berjumpa. Sebab tu wia cakap yang incik dear ni lain dari yang lain. bab datings bukan dia tak suka tapi kurang gemar. Banyak faktor yang buat wia tak berdating sesama. Penah wia terfikir dia tak suka datings ngan wia ke kan.. Kalau perempuan lain exspecially yang dah jadi GF mesti akan fikir bukan bukan. Tambah mesti ingat tak sayangg. Wia akui wia sendiri penah terfikir dan siap cerita kat incik dear lagi. Bila difikir fikir semula pulak kan berdating tu boleh menambah dosa even rindu sekali pun. Jadi wia suka cara incik dear. Siapa tau setahun lepas 1st date dan last kami berdua sebelum berkawin. Auww ! Kan sweet sebab dating lepas kawin. Lepas dicop HALAL.. mungkin :) Incik dear memang bijak. Tapi meh nak cakap pasal datinggs day weOuls yang lepass..
------> Priceless Memory <------

Berdatinggs di Pizza Hut 
Makan Ais Krim sedap
Jenjalan sambil kenal kenalan secara berdepan.
Snap snap pixca.
Sweet moment.
yu..
Banyak lagi sebenarnya. Tapi biar lah jadi tersirat antara wa dan incik dear. Walaupun dapat luangkan masa hanya beberapa jam tapi semuanya wia penuhi dengan sebaiknya. Itu semua kenangan. Dengan incik dear yang snap gambar makan ais krim curi curi tu yang buat wia malu sampai sekarang. Blushing* Banyak la kenangan dan hari tu laa wia pertama kali pakai shawl. Rasa da terbaik depan incik dear tapi rasanya wia la yang paling comot time tu. Masih malu lagi sampai sekarang kalau terfikir. UoOls bayangkan wia tak penah pakai shawl tetiba nak dating 1st dengan incik dear..masa tu la beranikan diri pakai. Itu pun saat tu rasa macam childish yang baru nak belajar berjalan. Pakai lilit lilit. Siap ! Tapi wia sangat kompom yang time tu wia sangat comot dimata incik dear. Tak tau cemana wia boleh comot sebegitu rupaa..hadooi. Kalau di ingat lagi sekarang memang malu sebab langsung tak tau cemana boleh berani pakai shawl padahal langsung tak tahu pakai. Bila tertiba mula la terpegang pegang tudung tu sebab tak biasa. Haiss.. memang malu la dear dengan awak time tue ! :$
Semuanya bercerita :')
Memang bernasib baik incik dear faham. Banyak nak dicerita. Tapi itu memang pengalaman wia yang pertama kali datings dengan lelaki. Selalu berdating ngan girlfren je. Bila denga boyfren memang lain la feelings dia. Nak nak bila dengan orang yang kita in l0ve :) Terima kasih dear kerana RM1 tue.. itu pun wia malu bila fikirkan. Banyak yang wia bila fikir rasa malu teramat sebab pertama kali jumpa dah banyak yang wia cam comot ! Nasib dear slumber dengan aweks dia ni. Kuikui. Okey ngaku yang time tu wia masih childish. Haha childish la sangat. Ye lerr mana penah datings kan. Okey la kot cenggitu. Padahal baru teramat :P

 Bahagia :)


Heppy Anniversary Dating Love.. 
Salam berblogging buat semua. Tak sabar nak countdown untuk esok. Esok lagi hari bermakna buat wia dan incik dear :) tersipu sipu malu. InsyaAllah.. doakan hubungan kami kekal ke syurga hendakNya. P/s : 143 !

0 komen Si teddy Chito ✿:

Post a Comment

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi