Tuesday, 10 May 2011

Klue Teka Teki Buat Incik Dear Berjaya Mencapai Misi.. Yippe!!

Assalamualaikum dan salam keceriaan buat kalian ;) Hari ni wia nak terbitkan satu lagi entri sebab rasa terharu pasal incik dear. Sebelum nie wia ada request sesuatu kat incik dear yakni BF wia.. Tapi bila nak mintak on de spot terasa malu pulak :$ Jadi wia bagi la klue buat hint sikit sebagai syarat la kunun kunun nak bagi incik dear faham. HiksSs.. lets stori slowly ;) Memula nak bagitau awai awai yang kisah ni mengenai tersurat wia ye. Jadi pelan pelan wia stori dengan berhati hati. Harap Uools tak kesah. Sebab malu tetap malu tapi menda yang buat wia heppi haruslah dicoretkan desini untuk dikongsikan bersama rakan bl0gger sekalian.

Ok mari mulakan.. mulanya tak tau nak request apa kat incik dear bila dear tanya wia apa yang wia idamkan sekarang.. agak seminggu ke beberapa hari dari hari yang incik dear tanya baru wia terdetik di benak hati terfikir dikotak fikiran sesuatu yang entah dari mana datang, mungkin dari sebuah lagu kott. Heeee.. dan dari situ la wia bagi hint dekat incik dear malam tadi. Nak bagitau terus terang macam yang uoOls tau tau aje laa yang wia ni kan seorang pemalu cam malu malu kucing gittu..meooww..auw!! Haha.. malukan manis bagi sikap seorang gadiss. Okey dah sambung semula stori. Pagi nie awal awal incik dear fon, cepat cepat wia tanya cemana dapat tak jawapannnya. Dengan nada tak sabar..weee. Tapi tuptup incik dear cakap dia ada dengar lagu tue tapi pening fikir apa yang wia nak.. pulakk :'( sob sob.. dan dan atau kata nama lain serta merta mood agak spoil desitu.

Tak apa laa.. mungkin susah kott bagi seorang lelaki nak memahami jiwa seorang gadis yang kuat verangan ni. Wia tetap tunggu sampai incik dear dapat jawapan.. sebab kita request jadi malu sangat rasanya nak bagitau terang terangan..kuikui. Biarlah incik dear cari jawapannya.. dan wia pula dok berdoa agar incik dear dapat tangkap apa yang wia idam idamkan. Spontan okey bukan sengaja tau. Tue pun request dengan clue je. Tapi rasanya senang kot clue wiaa.. Dalam hati cakap takkan la incik dear tak dapat tangkap apa yang wia nak.. buat buat tacing mintak perhatian.. ehemm. Incik dear senyap. Kalau dia senyap tue maknanya dia tengah fikir.. tapi dia cakap nanti la dia fikirkan lagi sebab waktu tue waktu mula kerja. Then wia faham.. sambung ngadap bl0g. Cam biasa menghabiskan masa depan lappy sambil panaskan laptop dan menaip sampai lebam. Hadoii sampai macam tu sekali cik wia nie sekali on9..


Yup kadang kadang sehari pun boleh ngadap. Berenti makan, minum, mandi dan solat je. Lepas tu sambung balik. Lalalalalala.. mana tak rabun >.< aiyak. Ok waktu lunch hour dear call lagi. Heeeee hati munge munge. Mana taknya kot kot incik dear dapat jawapan kan.. mana la tau.. Sekali sekala dah habis cakap jadi wia pun mula la tanya itu dan ini. Dapat tak jawapan bagi clue ai tu.. nak tau apa incik dear cakap. Belum dapat lagi. Hancuss berkecai hati sebab ingatkan incik dear dah tahu la tadi nie. Rupanya tak..meleset lagi tekaan wia. Sob sob.. cakap lagi gayut tanya itu ini. Tetiba dah nak habis panggilan dah.. incik dear buat suspens yang dear dah dapat agak satu menda je apa yang dia dapat dari clue wia tue..jeng jeng jeng. Kasi suspens sikit. Cecuba cecuba ;)


-Blushingg* tekaan betul- 
Ok bila dear cakap je yang dia dapat jawapannya.. wia pun apa lagi dupdap dupdap tunggu apa yang incik dear nak cakapkan kan.. waktu tu tepat 1.15 petang.. dear cakap yang saya dapat tangkap apa yang yu nak ialah ##### ###. Ahhaa.. dapat tangkap tak apa yang incik dear teka. Kalau uoOls teka betul memang bijaksana. apa lagi wia time tue memang dah kena pada jawapannya rasa macam nak loncat lompat kegirangan. Hati pun kembali bermunge munge kembang di tamna hati. Serius cakap waktu tue wia rasa macam pipi dah berona merah jambu. Seab tekaan incik dear betul.. hooyeh :') Memang taknak ngaku yang tekaan incik dear betul. Wia try control suara. Lastlast tak ngaku betul sampai sudah.. tapi incik dear tahu kot apa yang tekaan dia tu betul ke tidak. Sebab dia seakan senyum desitu.. noty boy=P Ok clue berjaya diselesaikan.. Apepun tunggu dan lihat ---> teruja ok :'D


Wia akan tunggu yang incik dear betul betul serius dengan jawapannya atau tidak. Memang hati banyak heppi. Oklah akhirul khalam. misi berjaya. Congcrate incik dear sebab sudi jawab teka teki ai.. Selamat malam semua. Moga segala urusan dipermudahkan. Yang penting wia dah siapkan header petang tadi :) Teruja pakai header baru.. Cayalah wia!! Sokong bagi semangat diri sendiri. Cuma wia tak puas hati dengan space header blog dengan main body dekat sangat. Macam macam kan...yang penting badan pun dah tired. Masa untuk rehat...ninite uoOls. Line broadband wia cukup cukup makan je.. dah amat low dah. Mungkin dah cukup masa kot untuk kena bayar.. >.< mungkin* AdioSs.
 

0 komen Si teddy Chito ✿:

Post a Comment

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi