Saturday, 14 May 2011

Bila Kenali Komunikasi..terus Jatuh Hati ;p

Assalamualaikum dan Salam ceria :) dua riga hari wia tak hapdate sebab kelas dari pagi sampai ke petang. Kebetulan jugak wia dapat tau dari sahabat blogger yang lain bahawa blog merajuk unavailable kan. Dalam 3 hari jugak la. Sama dengan kesibukan wia.. kira sama la dengan yang lain kan. Sebab malam tadi wia buka masih tak ok. Sampai naik boring pulak tak dapat hapdate dan buka dashboard. Yang boleh jalan jalan di corner sahabat sahabt. Tapi wia percaya ramai yang tak on9 blogspot semalam. Sebab tak semeriah selalu..atas kes peyelenggaraan la. Mungkin nak baik pulih supaya blog kesayangan weouls ni sentiasa dalam keadaan baik baik saja. Mungkin* Tapi ada la keje diorang kan.. Sabar itukan separuh dari iman.
Sebelum ni entri tergendala wia nak stori pasal Komunikasi. Eh wia nak tukar kos ke? ataupun nak jatuh hati dengan bidang komunikasi dan media massa pulak. Tapi mana tau kan.. tapi bukan sebabnya. Cuma wia nak cakap pasal komunikasi sehari tu dalam kelas bagi dan petang kebetulan belajar komunikasi. Tak ke heaven.. belajar pagi petang pun pasal komunikasi juga, eheee. Walaupun dua subjek tu berlainan tau ;) Kadang kadang wia hairan dan pelik ok ke wia ambik kos bisness walaupun wia dan dekat dekat sem yang last. Boleh dok tertanya tanya jugak kenkadang tu. Tapi sebenarnya bila dah mendalami kos bisness ni semua belajar. Contohnya doolu belajar law dan kini belajar komunikasi jugak. Kira macam untung la belajarkos ni. Weee. Mungkin sekarang baru nak bangga jadi budak bisness. Perasan sat* Tapi bila lagii kan? Dan ceburi sesuatu kos tu memang patut diteruskan hingga menggenggam segulung ijazah mahupun diploma.

Komunikasi---> memang mencabar! naknak kena bercakap public. Wia memang minat tapi wia ada banyak perasaan gugup plus nebess. Lutut boleh terketar ketar tapi kalau wia nak bersuara pun dah tak ada suara tau;) terus ke tak hanya wia boleh rasakan.. bukan tak teringin nak bercakap di depan penuh keyakinan berseorangan, banyak je peluang.. tapi entahla mungkin tak kuat semangat. Semangat nak cuba tu ada.. tapi malu la:$ Cemana nak atasi? Orang cakap kena cuba selalu dan selalu cuba dan mencuba sekerap kali bercakap depan orang ramai baru sukses kan. Tapi wia masih belum berani cakap depan orang ramai. Ada sesiapa boleh bantu wia berkomunkasi dengan public tanpa rasa segan silu dan nebes.. Kalau sudi boleh bagi tipss? segan =.=

Oklah hapdate* baru lepas lunch nyum nyum. Sambung cerita komunikasi. Aisshh.. uoOls pun dah tak mau dengar pasal bab ni kan. Ok tutup stori. Wia nak jenjalan pegi taman..hooyeh! taman Bedrooms penah dengar tak.. banyak bunga bunga sakura yang berguguran. Kuikui. Pusat berangan antarabangsa yang boleh mengadaptasikan komunikasi dua hala. Menempek katsini tanpa pi mana mana merealisasikan permandangan mata yang kian kemaruk nak layan cerita, ahaa macam pantun tak?..wink;) Ok wia nak blogwalk doolu. Selamat berhujung minggu. Dah nak pegi jalan jalan..See yu next entri. Walla(!)

0 komen Si teddy Chito ✿:

Post a Comment

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi