Sunday, 15 May 2011

Fon Majuk Dengan Tuan Puterinya :'(

Assalamualaikum uoOls semua. Dalam diam diam wia dok merajuk manja dengan tuan pemberi fon kesayangan wia tu, tup tup fon ni pulak yang merajuk dengan wia. Hairan?? seriuss?! tu yang buat wia blur sekarang. Mana taknya sedap sedap je dok guna tetiba saja la snap satu gambar tetiba, memory full memulanya. Ingat tak apala lepas padam apa yang patut boleh la snap gambar semula. Tetiba..nah hambik hang >.< memory need to format. delete all data in memory card. Perlu ke?! Sayangg kot macam macam ada dalam memory card tu siap lagu dan gambar gambar. Tapi tak boleh buat apa. Memory folder langsung tak boleh buka. Mau tak mau wia kena delete all data untuk kosongkan dan formatkan semula memory kad. Sedihnya uoOls.. T__T meramu air mata bukan kepalangg. Tsk Tsk.

Tapi yang tersiratnya masa wia delete kali pertama, memang tak boleh format apa pun tak boleh. Hang ke fon wia yang merah ang ang nie.. tapi off dan kemudian on semula. Pun tak boleh buka memory kad. Sedih memang jalan terakhir padam semua. Wia pulak kena terima kenyataan yang semua data kesayangan wia harus dikorbankan dan lenyap selamanya..
------------T   I   D   A   K !!!-----------
Sedihlaaa.. ingatkan memang tak boleh delete. Tetiba buka semula memang dah tak ada apa apa. Kosongg. Empty. Fullstop. Masa tu rasa nak nangiss..macam macam yang feveret wia termasuk theme, mp3 dan gambar gambar dah tak ada:'( yup itu la kenyataannya sekarang tepat pukul 10.40 malam. Baru je tadi.. hati ni dah la rindukan kampung halaman. Keseorang tanpa teman. Incik dear pun dah sleepy.. tetiba fon pulak buat hati ni sebak. Sob sob.. patutla sebelum ni tak ok. Cemana nak cari theme tu semua..isk isk haih =.="
| Fon yang merajuk |
Apa harus wia buat.. yang terjadi dah tak boleh patah balik. Tetiba rasa henfon ni henfon baru. Tapi habis memori kenangan lesap dalam sekelip mata. Macam nak kena rompak pulak. Sampai hati fon ni majuk dengan tuan dia nia. Terpaksa cari lagu semula. Adakah fon ni mula nak rosak atau minta ditukar baru. Atau sim ni yang dah tua. Haisss.. Nak marah pun tatau nak marah siapa. Mungkin salah wia tak pandai jaga harta yang ada. Tapi wia tak buat vandalisme pun kat fon.. waaaa.. ni la sejarah. Fon wia majuk. Mungkin teruk la kali ni.. apa nak bagitau incik dear esok. Tadi fon pun tak angkat angkat. Tensi..!

Wia harap sangat henfon ni tak rosak. Sebab rasanya wia pakai tak lasak sangat cuma jatuh tu ada laa lima ke lapan kali. Opss.. tapi jatuh manja je ok. Wia redha ajalah.. Mungkin ada hikmah disebalik kejadian. Sampai hati mu Reddish Kia Phone.. yela yela lepas ni ai akan jaga yu elok elok. Psstt macam fon tu boleh cakap ja lagaknya. Macam mana nie..tenet lembam pula. Kalau tak malam ni memang dah download lagu MP3.. sengaja je. Mungkin agak lama nak pulih balik. Banyak ja yang hilang macam bencana banjir dan kebakaran. yang tinggal luaran. Isi semua cap wo liaa..illek >.<" Harus think positif wiaa.(",)
Perginya tanpa diUndang, datangnya takKu sangka- Itula tandaNya kebesaran Allah S.W.T.. Maha pencipta boleh memberi nikmat dan menarik nikmat tu hanya dalam sekelip mata. Kunfayakun.. Kalau nak jadi ia, maka jadilah ia-
Astaghfirullahalazim.. mengucap panjang wia. Marah atas kejadian tuhan. Nauzubillah. Oklah mata wia pun dah letih. Esok je laa ngadu dekat incik dear.. berbelas kali fon dah tak diangkat. Tapi perkara kecik cenggini malas nak susahkan hati dia. Hmm.. Ok uoOls. Selamat berblogging. Adios. Walla (!) Apepun selamat fon masih sihat kesaat ini untuk fungsi sms text dan mms dan call. Syukur.. yang lain. Hilang tiada berganti... fiusss.

2 comments:

  1. sabar..sabar...ble teringat cite hp nie..teringat kisah 2 bln lps..ble time gaji kluar la..hp nk wat hal.kamera wat hal..mau nangis rs nya...

    kdg2x leh jd mslh sim card kot wia...kena g check...adakala hp x rosak..dlmn yg rosak..mungkin caj batery terlampau ke...@ dia suruh beli baru..:-)

    klik all ur nuffnang

    ReplyDelete
  2. @Mia-Ina itu la kak rasa nak nangis tau. Sama macam akak..

    mungkin kot kak.. tapi bila kna beli tu, ehee lambat lagi kot.

    ^^

    thanks sis:)

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi