Tuesday, 15 November 2011

Krisis Broadband yg Pelik !!

Assalamualaikum. Rindunya nak berjalan blog ke blog. T_T  Dah sehari tak "berblogwalk". Ini sebabnya broadband wia. Camni ceritanya, mulanya masa raya Qorban tu wia nekad nak upgrade pakej broadband wia. Memang lepas buat memang laju berdesup uoOls. Sebab tu heppi je berblogging dan kerap up trafik blog kawan kawan. Tapi semalam, tetiba sampai limit..

Sampai mesej bagitau yang limit broadband wia dah dekat limit. Bila wia check bil yang perlu bayar pun tetap sama macam harga yang sama. uOls rasa apa yang patut wia buat ye? Sebabnya bila check pakej dah bertukar. Ni yang buat wia tak faham =.=" Tengah bersabar dan fikir apa yang patut buat.

Wia buat keputusan untuk call center. tapi tak boleh pulak. Terasa hampa yang amat. Padahal sebelum ni ok je. Wia pakai Broadband Maxis sebab area tempat wia tak ada 3G Celcom. Itu tak kisah. Tapi semalam juga laa bar line menunjukkan ada seketul dua je. Tak full pun. Sobs sobs. Apa masalahnya sebenarnya ye. Line Maxis atau limit. Sampai buat urusan nak on9 cam terbantut dek lembabnya mengalahkan siput bergerak. Hadoii..

Sampai sekarang wia tercari cari nombor untuk dihubungi. Contohnya : Maxis Center. Ada sesiapa tau ?? Wah buntunya wia sampai bukan tak boleh nak search dalam Google. Cuma kalau ada sesiapa kawan blogger yang ada tahu cara nak settle kan. Dengan rasa rendah diri, minta bagitau la ye. Bukan wia tak nak pi terus ja ke maxis center. Tapi belum sempat. Kalau boleh settle dari jauh, nak je buat sekarang. Sebab tu nak call dulu uoOls. Padahal sebelum ni wia ada no contact. Tapi entah pasai apa depa cam reject call wia semalam..Huhu
Ni yang terkapai kapai nak settle prob nie. Kalau call hotline number, rasa rasa nanti mahal tak eh bil melambung.. wuwuwu. Riasau sebab wia tak bekerja. Tapi kalau tak ada jalan penyelesaian. Harus cuba last choice ni. Broadband jangan la merajuk .. Hempa semua jangan lupa klik CHURP CHURP wia tau :p Sempat lagi tu menyelit. Hehe.

Selamat berblogging semua :]
Psst wia tak sabar nak settlekan bab broadband Maxis wia yang satu ni. Tapi kalau uoOls ada cadangan leh share ngan wia ye. Rindu nak berblogjog. Okey nanti apa apa wia update ok. Jangan lupa klik kempen Churp Churp wia tau untuk eratkan silaturahim. Klik jgn tak klik :D  Broandband pliss be positive for me !!

4 comments:

  1. kak nis guna celcom.lembab jugek

    ReplyDelete
  2. kwn akak pun penah pakai broadband maxis. masalah dia ialah susah nak gi bayar. pastu nak potong pun kemain susah. Kalau celcom, bleh terminate by a fon call je. Wia tinggal kat mana? Takan takde coverage celcom? kat kg akak yg kat hulu kuantan tu pun dpt coverage 3g. Rasanya utk masalah wia ni, kena pegi maxis juga. Senang face to face. Bleh diskas panjang lebor.

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2016 with Love - WieyaRaudzi