Monday, 22 April 2013

Cara nak Print Screen Galaxy S3 - Fungsi Tersorok ;)

Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum semua....
Selama ni wia dok tertanya-tanya cemana 
nak print screen dalam phone S3
walaupun dah hampir 2 bulan lebih dah menggunakannya..


Punyalah explore bagai. Rupa-rupanya mudah sahaja.
Memang dah tersedia cara yang super senang. 
Samsung memang dah sertakan sekali built-in 
screenshot function untuk model terbaru.. Terbaiklah Samsung!. =)
Ok, caranya macam kat bawah.. Hiks
Cara pertama (hidden function):
  1. Tekan button Home (tengah) dan Power (On/Off) serentak dalam 2 saat, sehingga korang nampak dan dengar gambar display ditangkap. Siap!
*Semua gambar display yang di screenshot akan automatik diletakkan dalam folder “Screenshots” didalam Gallery
Cara kedua:
  1. Pergi ke Menu > Settings
  2. Pilih Motion
  3. Didalam tetapan “Hand Motion“, sila tandakan kotak “Palm swipe to Capture
  4. Sekarang menggunakan tapak tangan (tapak tangan tu dalam kedudukan berdiri macam nak karate papan) atau pun jari telunjuk (ratakan atas skrin), gerakkan dari KIRI ke KANAN atau pun KANAN ke KIRI.
Akan keluar satu jalur putih yang bergerak mengikut 
gerakan yang korang lakukan tadi dan 
bunyi gambar ditangkap kedengaran. Siap!
Psst juga sama. Gambar secara automatik 
akan dimasukkan dalam galeri. Taraaa!!
Mudah la lepas ni wia nak screen shoot
 apa- apa yang best dalam fon lepas ni. Hee :'D
Selamat Berblogging.....

4 comments:

  1. Oh. Nak lagi senang just tekan button back tu lama sikit. Terus print screen. ;)

    ReplyDelete
  2. thanks for the tips www.sunshinekelly.com

    ReplyDelete
  3. Anonymous8:35 pm

    yess..it work..tq

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi