Tuesday, 2 April 2013

Man Jadda Wa Jada Man Kashala Fashala ;)

Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum :)
Meh wia nka berkongsi sedikit mengenai interview semalam..
Memang menyimpan 1001 kenangan pahit manis
dalam hidup..Jom baca selanjutnya..Cewah! Haha

Dek malam sebelum kejadian, dok
 berfikir nak pegi ke tidak temuduga
terbuka yang diadakan di PPD (Pejabat Pelajaran Daerah) Kulim.
tanya semua kawan tak mau pi..
Akhir sekali wia nekad pegi seorang diri..Walaupun
mulanya rasa sedih dan tak bersemangat.
Buat juga persiapan fail dan salinan semuanya..
Susun susun untuk interview esoknya...

Dan pagi tu bermula la episod 1 April yang bermakna.
Dengan memakai baju warna peach pink..
Bersiap siap bertoalk selepas sarapan pukul 8.30 pagi.
Sampai dalam 35 minit juga dari rumah.
Waktu tu dah ramai dah orang. Parking kereta dan motor penuh
yang beratur pun dah ramai dah, Rasa lemah semula.

tapi nekadkan hati, ambik borang dan isi..
kemudian masuk dewan seminar untuk semak sijil dan kelayakan
 dan ambik no giliran untuk interview.. Fiuhh -____-
Ramai dan Que sangat panjang..dan wia kena no. Jeng jeng..
tengok gambar di bawah..



Masa ni dah pukul 4.45 petang. Semua dah penat :/

Lepas angka giliran 150 orang, penemuduga rest 
makan dan solat. Pukul 2 petang masuk pulak.
wia singgah rumah mak sedara makan tengahari dengan tok. 
Lepas mandi dan solat bertolak semula ke PPD
kalau balik rmh pakai tak pi dah la temuduga..
Nasib rumah mak menakan dekat ja. Di Lunas, Kulim

Akhirnya selepas tunggu 3 jam..akhirnya 
pukul 5 petang baru giliran wia.
Alhamdulillah dapat bilik satu. dan 
penemuduga dua orang perempuan . Hikss
15 minit juga ditemuduga dan akhirnya syukur alhamdulillah :')

penantian yang bermakna. Harap dipanggil untuk bekerja :)
Amin ya rabbal alamin.. Bertolak balik rumah. Sejam juga baru sampai ke rumah.
dekat nak sampai rumah, hujan turun dengan lebat. Kuyup.
yang penting wia puas hati dapat rasa pengalaman interview di PPD..
Thanks Siti kawan wia time sekolah sebab bagitau hal interview ni.
 Dia salah seorang urusetia di situ.

dan memang ramai orang dan saingan memang 
hebat untuk kekosongan 100 orang...wish me luck! :'D
Inilah dikatakan pengalaman pahit manis..
menunggu sehari akhirnya selesai juga. dan selamat pegi dan balik.
Sekian, harap diterima bekerja. Rezeki dari Allah. Ameen

6 comments:

  1. Saya pon pergi jugak dkt ppd kuala muda . tunggu smpai ke ptg . ramai sgt org. penat tak kira la . Moga2 ada rezeki kita :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke..sama la kita kan..hehe :D Amin ya rabbal alamin..harap2 camtu la kan..

      Delete
  2. man jada, wa jada.. i wish u luck kak :)

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2016 with Love - WieyaRaudzi