Saturday, 8 October 2011

Dinner With My Housiee | Pak Li Kopitiam :)

Assalamualaikum. Entri lepas wia ada cakap nak hapdate pasal makan dinner bersama member serumah. Ok lets stori bebeh :] Seperti yang dirancang lepas petang tu jenjalan SACC dan Plaza Alam Sentral, malam tu weouls buat keputusan nak keluar pukul 8.30 malam, lepas isyak. Ok wia pun siap siap sebab perut pun dah lapar, sama lah meriah kami dok bersiap sambil wia mandi terdengar yang lain dok decide tempat yang nak dituju untuk makan malam bersama. Sebabkan bunyi pancuran air, wia tak jelas kemana depa nak pi..

Yang penting dapat makan sesama itu yang penting. Ok lepas je keluar dari bilik, fifa bagitau yang akan bertolak pukul sekian sekian, tapi tempat tak diberri tau. Jadi prepared apa yang patut, solat isyak terus, senang tak payah fikirkan dah kalau terbalik lewat atau apa apa kemungkinan. Alhamdulillah 5 orang kami, semuanya bersolat Isyak dulu sebelum bertolak. Ok, semua dah siap, lets we goo.. Keluar sesama satu rumah rasa satu feeling ikatan sesama member serumah makin terjalin. Syukur.. harap ukhuwah yang terjalin eratkan silaturahim antara kami.

Okey, lepas dah berbincang dalam kereta weouls satu member serumah sepakat nak makan malam dekat Pak Li Kopitiam Seksyen 7 :) wia dah tentunya pertama kali makan dekat situ. Agak teruja sebab area tu pun ada banyak kedai kedai. Dah tentunya macam waaa meriahnya ! Parking pun full dengan kereta nasib ada yang kosong. Sangat best dan akhirnya masuk dah ada tempat strategik. Kebetulan biasa la weouls memang bertujuan nak snap gambar sesamaa buat kenangan. Bukan senang dapat keluar makan sesama. Alhamdulillah tempat tu cantik untuk pose. Heppi sangat. Cara order dia pun unik. Siap ada pensil dan nota untuk catit. Menu dia memang nampak sedap sedap :) Jom tengok gambar bercerita..Hikss
We are housiee :)
Afifah.. ;)
Eyda :)
Asni :)
Ce teka siapa..Jemput makan semua ^^
Nisa ;)
Perkenalkan semua member serumah wia :) Okey that the best moment yang wia boleh katakan.. makan makan sambil bersnap gambar kenangan. Makanan katsitu sedapp dan harga amat berpatutan :) Kenyang sangat waktu tue..Blurp! Semua puas hati, dan habiskan makanan, weouls terus bayar bil dan balik. InsyaAllah kalau ada rezeki weouls akan keluar sesama lagi. Thanks nisa drive utk weouls. Best kan keluar ngan housiee yang sekepala.

Tak sabar nak keluar sesama lagi. Ada kisah disebalik malam tu :) Biarlah rahsia gittu. Selamat berblogging uoOls. Kali ni hapdate entri terasa lama sebab sekejap tab buka Angry Bird Game dan sekejap sekejap menaip semula. Ok ceria semua. Makan makan ni seronok sebenarnya.. Ok di rumah sewa ni wia jumpa kawan sekepala dan baik sangat semuanya tau. # Roomate wia dak Syaz je tak join sekali sebab dia ada hal masa tu. tapi dia pun sporting sangat. Ok kalau tiap tiap hari camni, tak ada la makan telur goreng dan sardin setiap hari. Hehe,, ok wia tipu. Makan sedap sekali sekala nikmat wooo .Kuikuikui.

3 comments:

  1. untungla boleh lepak dengan member.kita lepak kat tuisyen ja.takpun sekolah

    ReplyDelete
  2. emm dap nyee kita tengok makanan tu semua :D

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi