Thursday, 19 July 2012

Preparation for Ramadhan..

Assalamualaikum dan Salam Keceriaan :)
Insha Allah kita dah mendekati Ramadhan ..
Petang ni ahli Falak akan tengok ank bulan muncul ke tidak..
Dan pengumuman akan dibuat dan maka berpuasa lah kita 
tepat pada waktunya...

Cepat masa berlalu.. Setahun demi setahun..
Ramadhan datang lagi...
Tak sabar berjumpa dengan Mu ya Ramadhan..
Sekejap bukan, tapi tak terasa macam nak masuk bulan Ramadhan
kerana rata rata sibuk pasal selepas bulan puasa yakni raya..
Skip habis pasal Ramadhan.. Sedih sangat :'(

Memang tahun ni tak ada heboh pasal tempat
menengok anak bulan di sekitar kawasan tertentu..
Wia yang tak perasan atau memang tak ada pemberitahuan langsung
Kalau tak ada memang sedih sangat..



Yang bestnya tahun ni wia akan 
menyambut Ramadhan bersama keluarga..
Tahun lepas wia sempat berpuasa 
dengan keluarga hanya seminggu terakhir.
sedih sangat masa tu hanya Allah yang tahu..

Kali ni akan manfaatkan masa sepenuhnya..
Berbuka dan bersahur bersama.. Syukur :')
Bersediakan kalian dari segi mental dan fizikal..
Jasmani dan rohani untuk berpuasa..?
Insha Allah kita sama sama lalui nya dengan baik ye kawan..


Akhir kata, mendekati bulan Ramadhan ni..
Suka wia nak cakap, kena lah ambik mood untuk melakukan 
ibadah puasa dengan lebih awal..Lagi awal lagi baik ;)
Ayah berpesan jangan membazir..
Mak mengharap bulan puasa yang nak tiba 
lagi beberapa jam ni dapat mengeratkan lagi 
hubungan silaturrahim sesama keluarga...

Bagi wia pulak, wia harap dapat melaksanakan 
solat Tarawikh dengan baik untuk tahun ni..
Kerana selalu skip dan jarang buat..Sayangg rasanya..
Ok itu saja, akhir kata..
Bersedialah dalam menyambut Ramadhan yang mulia
dengan hati terbuka dan laksankan dengan sebaiknya..Insha Allah ~


6 comments:

  1. selamat berpuasa juga wia syg. smoga ramadhan kali ini lbeh brmkna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat berpuasa jugak..amin :)

      Delete
  2. selamat menjalani ibadah puasa :D

    ReplyDelete
  3. Salam....

    Selamat menunaikan ibadah puasa...
    semoga berakah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaikumsalam..terima ksih :)

      Delete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2016 with Love - WieyaRaudzi