Saturday, 2 October 2010

.Raya Di Perantauan ;).

Salam buat semua bl0gger, stalker dan follower blog ni :)
Hari ni dah masuk hari Sabtu.. dan bersamaan 2 Oktober 2010 yakni bulan baru dalam tahun masihi. Sekejap je masa berlalu. Kurang lagi 11 hari lagi aku akan menduduki final exam untuk sem ni..huhu. Sangat tak bersedia lagi sekarang-____-
Banyak lagi yang belum c0ver. Bersediakah aku?.. sekarang ni, aku tengh dok settle kan asaimen last untuk sem ni iaitu akaun yang duenya 5hb ni. Harap-harap sempat.

Kalau korang ada pengalaman ataupun basic akaun..microsoft mana yang sesuai untuk mudahkan aku selesaikan asaimen ni?.. Excel atau w0rd O.o Siapa yang tau harap dapat la berkongsi pendapat ye. Okieh, masuk pada entri aku hari ni iaitu Raya di Perantauan. Majlis ni dianjurkan oleh permap untuk Fakulti aku. Dan majlis tu diberi nama Semarak Aidil Fitri:)
 
Sambung cerita, majlis nih adalah cerita dua yang lepas. Bertarikh 29 September 2010 , Rabu malam Khamis..teehee:D mulanya macam excited buat kat main hall tapi rupanya last minit tukar tempat kat dewan Biru namnya. Nak tak nak redha ajalah. Walaupun beza dua tempat tu jauh panggang dari api.Huhu~

Ada gambar ckit yang aku tempek dalam blog dan banyak dalam FB. MOod raya tak habes-habes yek. Maklum la..ramai yang nak ambik kesempatan buat majlis raya. Aku join je. Makan makan la katakan :P
selamat hari raya semua (: jemput makan.
terselit je gambar ni ye..hmm masa sebelum pegi ;)
adek roomate aku yang tangkap ^^
Fatin dan Dawia (",)
Dari kiri: Fatin, aku dan Jasrina :)
masa nih tengah tunggu perasmian dari Dekan..hihi
Majlis stats pukul 9 k0t. Tak ingat sudah. Tapi permulaan majlis dimulakan dengan tarian Raya AidilFitri..c0mei kakak2 dan abg-abang penari..lalala;) Lepas tu ucapan wakil pelajar berucap. Akhir sekali baru dekan Fakulti..dia beri ucapan pakai teks ye pr0f tu even hari raya..hehe. lucu la :D haip. Tak baik gelakkan orang kan..kesian dekan tu. Ok,,baik semula.


Menu hari tu, laksa, lontong, nasi himpit dan kuah kacang. Biskut raya, kek dan buah-buahan. Simple dari apa yang dirancang.. erkk. Simpan bajet kot.huhu. Pendek kata tak best sebab banyak tempat leh ambik tapi semuanya menu sama. Lagi tak besh dari raya tahun lepas. Hmm..nasib badan la kan.. Makan apa adanya. Syukur ada jugak.


Tapi environment pun cam tak sedia..tempat bertukar. Rasa macam anak angkat Universiti pulak sebab diorang ambk halai balai ja.hoho.Tapi adala disajikan tetamu dengan pertandingan nyanyian lagu raya. Persembahan lakonan.. dan tarian. cak pong cak pong.ecece. Jadi la kan.. tapi bagi aku memang tak best :'( *ada sebabnya aku cakap macam tu. Taknak mengaibkan sesiapa.

Sedikit tambahan bukan mengenai entri. Semalam 1 0ktober, pertama kali aku private blog,agagaga. So, sesiapa yang BW blog aku semalam mesti tau. Maaf dip0hon ye. Salam raya di Perantauan dari aku..hee. Psttt..korang puasa enam tak?. Syawal dah nak habes ni..cepat-cepat k.Sampai sini dulu entri aku ni, heppy lunch time ! dan see U~
----;--'--{@

2 comments:

  1. awak! :D cikmun susah la nak tegur awak yang comel ni.huhu..bunga tu besau sangat ^_^nasib baik wangi :P

    ReplyDelete
  2. gud luck 4 final exam...:)

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi