Friday, 17 June 2011

Alolor Kiut la Menda Yang kaler Pink Peach Nie..❤

Assalamualaikum uoOls,
Salam penghulu segala hari .
Pagi tadi mood sopink mai lagi.
Kebetulan hari ni hari Jumaat, market kat tempat wia ni pasti ramai orang dan yang pastinya pasar awam tu akan jadi seperti pasar malam. Macam macam jualan ada.. yang itu wia loikee ;)

Memandangkan sayuran dan ikan semua dah ada.
Memang betoi pi pasar nak cuci mata, tengok kasut, wedges, beg tangan, rantai tangan, jam, stuff gegirl memang boleh rambang mata.. 
Belum cakap pasal baju, tudung terkini dan trend, ulam ulaman. 
Cadar, lelongan barang 3 benda Rm1. Ke tak berbloi baloi namanya. 
Wia memang suka pi  market hari Jumaat. 
Dan akan lama la wia di pasar kalau hari Jumaat yang indah. Biasa la, cuci mata in action. Tadi tengok cadar rasa nak beli. Hari ni tudung tudung tak ada pulak. 
Adakah memang wia terlewat pi pasar ataupun memang kebetulan depa tak mai.
 Walau cemana pun, sempat beli majalah minggu wanita satu. Jalan jalan sambil tengok stuff yang comei comei berkenan la satu menda alah nie.
Memang kiut, dan agak susah la cari kan. Ia banyak kaler sampai sampai wia rambang mata tau.
Tapi lepas puas belek belek dan pilih, akhirnya kaler ni yang terlekat di hati.. 
Alolor Kiut la Menda Yang kaler Pink Peach Nie..❤
Pink peach.. suka kaler yang soft..
dan ini lah menda alah tue ;)
Key chain selipar croc
Kiut miut kan..? 
Jatuh hati sat bila terpandang tadi ;)
Lalu harus belinya walaupun rasanya agak mahal..
Ce teka berapa harganya..? 
Ce teka  ce teka..

Oklah wia bagitau RM4 setiap satu..
Mahal kan even kat pasar awam je kot. Walhal menda kecik je kan.
Disebabkan tertarik atas kecomelan kasut croc yang nampak asli,
bila ditanya pada macik penjual tu dia cakap memang tulen asli pun keychain kasut tue sebab
datang sendiri dari negara Thailand.  
Wia pecayakan saja sebab dah jatuh cinta kat menda kecik nie.
Memang hati nak beli memberontak even mahal kan.Beli tetap beli.
Yang penting dapat jugak miliki menda comei nie..
Wia loikeeeeeeee super triple :'D

Walaupun mak dan incik dear masing masing cakap membazir,,
yang penting hati ni heppi dapat beli menda kiut nie. Lalalalalala..
dapat lah sematkan dengan kunci rumah atau apa apa pun kan nanti.
Sangat puas hati dengan stuff ni. 
Ok selamat berbloggimg semua.
Tingkat trafik blog masing masing ea :')

P/s:  Kadang kadang membeli menda alah yang mendatangkan pembaziran, 
buat wia rasa puas dan gembira bukan kerana bukan suka habiskan duit tapi itulah nikmat bersopink.
Puas dengan apa yang dibeli menjadi milik sendiri

4 comments:

  1. rm4 kira murah. de yg jual rm10 tau. huhu

    ReplyDelete
  2. Betul tue kan..? :(

    macam2 tapi comei sangat :))

    ReplyDelete
  3. comel lah keychain uh, tp harganyaa.. mak aii..mahal nor...beli Kosmo! dapat 4! hahah

    ReplyDelete
  4. @Miss Jingga tu la agak mahal.. tapi disebabkan cumil punya pasal.. ;)


    ^^

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi