Saturday, 18 June 2011

Hitam Si Tampuk Buah.. Maroon Kalernya.

Assalamualaikum ;)
Alhamdulillah wia dah tukar  Password  seperti yang dicadangkan kawan blogger lain untuk elak dari  blog dari kena HACK dari penggodam. Ya Allah minta simpang =.="
Ok harap harap tak ada la menda cenggini berlaku lagi.
Tutup dulu pasal tue, nak stori pasal tadi makan manggis yang kiut.
Memang rezeki dapat makan buah yang jarang nak jumpa sekarang.
Wia tahu bulan Julai depan musim buah.
Tapi bila time teringin nak makan buah free.
Tetiba dapat makan buah maggis memang 
seperti tak pecaya. Wia ingat buah buahan banyak lagi tak berbuah.
Tapi buah manggis tok dah boleh makan laa :') Subhanallah.
Comel buah nie :D
Semua comei bagi wia..Hikhik
 
Antara buah Feveret :)
Wia suka buah manggis nie sebab ia unik. 
Even kulitnya hitam si tampuk maroon gelap, tapi isinya putih suci.
Yang paling best makan manggis ni.. sebelum pecahkan kulitnya, kat bawah buah ni ada bentuk ala ala bunga, yang kita boleh tau berapa isi di dalamnya.
Teringat masa kecik kecik suka kira kat bawah tu, dan sampai sekarang terbawa bawa tabiat tue.
Kira bukan apa, sebab nak pastikan betul ke tak isi dalamnya.
Bila buka, memang betul. Subhanallah.
Setakat ni tak penah salah. Uniknya buah manggis kan..?
Isinya sedap dan memang lembut kulit manggis time buka.
Tak payah susah kopek macam raja buah Durian. Hikss.

Sebelum tue wia lupa nak cakap, entri cerita pengalaman makan buah manggis macam wia baru feeling pertama kali makan buah manggis pulak. # Sory tau tak berniat pun nak cerita walhal nak gtau baru pertama kali makan buah nie. Tapi wia nak luahkan yang setiap buah ciptaan Ilahi memang unik dan sedaap. Salah satunya adalah buah nie la ;)  M a n g g i s

Eh teringat manggis ramai yang suka kannya tau. Siap ada nama manggis diberi nama untuk sesebuah syarikat lagi. Ok mungkin uOls penah dengar. Malah kartunis pun guna nama sempena nama buah nie kan..? ;)
Sedaap la buah dari pokok tok. Tak payah beli di  kedai buah dan gerai, memang banyak faedahnya berjasa pada tanah. Hee gaya cakap dah macam wia seoarang petani yang gigih menabur budi pada tanah. Insya-Allah suatu hari nanti. Mungkin #  Buah manggis memang sedaaap. Senyum :')

Okey selamat blogwalk uoOls. 
Heppi sangat ramai blogger yang berkunjung kat blog wia ni. Terharu rasanya.
P/s : Jemput makan manggis. Ambik la sorang sebiji ok kalau boleh capai. Hee.
Ceria selalu. Moga Allah bersama kita. Amin.

2 comments:

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi