Thursday, 23 June 2011

Kalau tak Kemana Mana, Wia..... ;)

Assalamualaikum dan Selamat pagi =)
Hari ni wia dan nana, adik wia  puasa. Dah tinggal beberapa hari, minggu dan lebih kurang sebulan lagi untuk umat Islam berjumpa Bulan Ramadhan yang mulia. Cepat masa berlalu. Yang penting pada muslimah seperti wia, sesiapa yang belum ganti tue cepat cepatla ganti puasa ok, supaya tak lambat buat last minit.Allah murka. Ok jom cerita sikit pasal rutin harian wia sepanjang cuti nie ;)


Seawal pagi, bangun Subuh dan berkemas katil.
Mandi dan kadang kadang tak mandi, haha terus hantar adik bongsu pi sekolah. Sebab ganti tugas ayah dari lepas eksiden hari tue. Kemudian langsung pi market beli barang dapur seperti ikan, ayam dan sayur sayuran. Jujur cakap wia seorang boros. Bagi duit RM berapa pun mesti habis nak habaq mai.. 
Memang kalau boleh pin pasar mesti nak beli segala kat pasar tue. Even ikan beberapa jenis sekali pun. Sayur tak kira lagi. Itu belum tengok barang barang kat luar seperti baju, tudung dan kasut. 
Ok settle bab pi pasar. Selepas tu balik boleh la sarapan kalau tak puasa. Kadang kadang mak buat sarap dan kenkadang beli je. Banyak gerai yang jual kat pekan Serdang nie. ;)


Kemudian yang pasti pastinya wia harus buat kerja rumah, dengan settlekan cuci pinggan, cuci kain dan menyapu. Dah settle sidai kain semua.. 
Boleh la tonton Tv sat, dan kemudian on9 macam sekarang nie. 
Sampai la pukul 11 pagi cenggitu, masuk dapur dan sesi masak memasak bermula.
Poom pam poom pam, siap ! Yaeh Korea time pulak lepas tue. 
Dah lunch semua, siapkan Badrul untuk baju tajwid dan hantar dia pi kelas tu mahupun pi latihan sukan.
Petang sambung on9 kalau tak kemana, dan minum petang air teh dan biskut kalau tak puasa. #Tetiba teringat nak pegi taman atau padaang bersantai pakai dress maxi bersiar siar seperti gambar dibawah..Hee :') Sweetnya..
Sweettt like honeyy
Mengimpikan sesuatu yang indah bak bidadari di taman larangan memang fantasi minda dan akal wia.P.S : Kuat sangat berangan wia sekarang nie even banyak kerja kena buat. On9 mode 24 jam-12 jam.. verangan time. Haha ;p Gurauan pagi saja. Habit verangan perlu ada juga pada diri..
 

Selalunya wia akan habiskan masa lapang dengan mengon9kan diri. 
Tambah tambah dah ada broadband sendiri pulak kan..? :) 
Itu la rutin wia.. buat keje rumah kemudian on9, tido dan makan. 
Berat badan jangan ditanya ye. Malu nak bagitau. Aigooo =.=" Heeee. 
Suatu hari nanti la kot kan.. InsyaAllah. See U next entry.. Psst masa untuk masak di dapur. Hikss. Mood baik dikala cuti panjang bersama famili tercinta.



8 comments:

  1. wah2x mcm entry puteri impian yg tgh melamun di taman ni dawia...ha, masak pe tue?

    ReplyDelete
  2. wah..
    rutin nya lebih kurang mcm surirumah pulak..
    heheheh>.:)

    ReplyDelete
  3. @ Mia-Ina itu la kak ;)) ;) dah ala ala jugak tue.. Hee..

    arini masak peria sambal tumis..

    ^^

    ReplyDelete
  4. @ diana betul tue.. suri rumah bidang terjun.

    mengisi masa lapang time cuti.. ehee :D

    ReplyDelete
  5. bestlah kalo ada laptop n tenet
    sndiri..puas kan nak on9..

    ni stakat pnjm tenet opis
    manyak mslah ;(

    ReplyDelete
  6. @ *Miss Syahnia* ye betul tue. on9 sampai lebam dah nia..

    sabar ye ain ...

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi