Saturday, 18 June 2011

Blog Kena HACK :'( Oh Cemana Nak Atasi..??

Assalamualaikum pembaca dan blogger sekalian.
Tengah malam tadi wia terkejut sangat bila baca blog Azhaniza
pasal blog yang kena hack. Terus baca entri tue lalu terus klik untuk check.
Memang agak terkejut bila tersenarai dalam golongan blog yang kena hack.
Patut la blogwalk sampai lebam tapi tak ramai yang singgah semula ke blog wia ni.
Rupa rupanya dah kena hack.



Sedih betul siapa yang buat kerja tak baik ni.
Kalau uoOls nak check blog uoOls kena hack ke tak, cuba kelik link sini.
Memang banyak link yang tersenarai.
Check cam biasa guna ctrl  + F ye untuk search. Lebih mudah.
Amat sedih bila tersenarai.
wia dah perasan beberapa hari ni, kenapa blogwalk kemain aktif
Tapi yang singgah semula macam nak tak nak.
Sedih kan..? Ada juga perkara cenggini.
Sob Sob Sob..
Wia harap perakara tak baik di dapat di elak.
Sebab tak baik la buat perkara sebegini. 
Walhal rasanya tak penah pulak wia bermusuh dengan sesiapa.
Mintak simpang. Pada sesiapa yang singgah desini, di blog kesayangan wia nie,
Maafkan diri ini andai penah terlukakan hati tanpa wia sedari atau tak..
Mungkin agak lama wia abaikan blog nie sampai sempat orang buat onar desini :'(
Hmm  redha saja lah. Cuma wia nak tau cemana nak atasi masalah blog ke hack oleh hacker ye..?


Pada blogger yang tau, boleh tak kongsi cemana nak atasi masalah kena HACK nie.
Sedih la bila dapat tau. Masya Allah.. jauhilah benda yang tak baik nie dari berulang.
Hanya Engkau yang Mengetahui segala nya.
Bila sayangkan sesuatu, kita tak nak cemarkan dengan perkara yang tak baik.
Sedih laa bila dapat tau.
Kepada yang tahu untuk atasinya, mintak tolong ajar ea.
Hampa la link banyak tersenarai sebagai blog kena hack. Nauzubillah =.="


P/s : Hari ni dah bermula Pc Fair di tempat 
Wia di Tapak Termeb, Serdang Kedah.
Tatau nak pi ke dak..?
Ya Allah Engkau jauhilah blog ini dari sebarang onar. 
Amin Ya Rabbal Alamin.

7 comments:

  1. Tukar password. pastikan dalam password ada kombinasi huruf dan nombor.

    e.g pss : cahya qasehnya ~ lemah
    c2hy2 q2sehny2 ~ agak strong.

    paling senang kena hack sebab password selalunya guna num ic/ tarikh lahir/tarikh lahir org tersyg.

    cheers.

    ReplyDelete
  2. blog anne ader.. tapi rasa macam biasa jer... hari2 on jer... emmm pelik ek,,

    ReplyDelete
  3. ceit.mcm bodo je sape buat ni.
    apa hal tah nak tunjuk terer x btempat.

    ok ok,nak cek ni.hee

    ReplyDelete
  4. @Cahya Qasehnya Oh macam tu rupanya.. terima kasih Qaseh atas perkongsian nie :)

    Nti wia try..
    ;))

    ReplyDelete
  5. @ Ms. Ann

    Itu laa.. memang boleh on tapi akan kurang trafik

    hmm :(

    ReplyDelete
  6. @ syafiqakarim

    Sabar aje la kita yang terkena nie.. hadoii..
    kan..?

    :(

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi