Friday, 17 June 2011

Rezeki Makan..Wallaaaa !!

Assalamualaikum :)
Hari ni hari makan makan wia tau.
Banyak sangat makan arini.
Bukan saja masak memasak sehari ni untuk pagi hingga ke petang. # wah kamain sampai ke petang.
Makan malam pula beli membeli sekali topup dengan makanan sedia ada.
Jadi banyak sangat Delicious Food wia yang wia makan.
Heaven sangat! Hikss.


Meh nak cerita dari mula, pagi sarapan wia berasap dapur kuali dengan buat nasi goreng kampung.
# maaf tak ada gambar sebab terus ngap. Hehe.
Kemudian awal masuk dapur sebab ikut plan nak siap masak sebelum pukul 12.00 tengahari sebab nak layan korea kat ntv7. Lepas je adik wia, si nana tu balik dari market beli barang yang diperlukan. Bersiang ikan, terus rebus dengan masukkan garam dan asam keping, gunting cili kering dan blend. uoOls teka apa yang wia buat..? Memang cerdik kalau teka betul :)
Masukkan bahan bahan yang dikisar dalam periuk, masak dan mendidih je masukkn daun kesum dan bunga kantan. Siap :') Haaa tercapai nak makan laksa. 
Nyum nyum nyum..


Alhamdulillah sempat sebelum pukul 12.00 tengahari, maka lepas tu dapat la layan cerita Korea yang bertajuk " Coffee Prince" dengan selesa. Agak lapar, pekena laksa kaw kaw semangkuk. Stop dulu sampai pukul 3.00 petang, makan nasi putih dengan ayam kentuki dari nana lunch tadi bersama gulai pisang bersama ikan bilis. Kann.. kuat makan kan wia..? memang petang dah tak makan apa. Sampai laaa pak lang wia datang bagi manggis. Wow memang sedap.. manis je rasanya :') Manggis pulak.


Lewat petang layan cerita ' Nora Elena' episod last.
Diner wia malam tadi memang lewat sebab kenyang kot.
Memang banyak yang makan hari ni. Selepas picit picit tangan ayah selepas ayah dok rengek rengek. Penat sesi picit memicit dapat pula makan burger ayam yang wia pesan masa adik adik kepingin nak makan char kuew tiow tapi wia tak tempah. Sebab tekak ni rasa nak makan burger ayam. Burger baby je bukan special.. tapi alhamdulillah kenyangg. Sempat juga merasa nasi goreng special yang mak pesan. Kan banyak wia makan. Mau pipi tak chubby dan boolat. Kan kan kan..?
Memang nikmat dapat makan banyak hari ni.
Syukran Rezeki hari nie.. 
Sushi
Kredit : Google
Oklah sengaja cerita apa yang wia makan hari nie. Memang superb kenyang. Blurp !
Heppi selalu uoOls. Moga dimurahkan rezeki selalu.
Syoknya tengok makanan yang menyelerakan. Rasa memang kenyang di perut tapi tekak rasa nak nak nak je. Diet pun boleh terbabas tau. tapi nak bagitau, wia tak penah diet. Hadoii mana la badan tak slim melim kan. Akan belajar masak yang simple tapi terangkat. Masakan ala kampung tetap menjadi selera di hati.
P/s: Cemana ye rasa sushi..? Kimbab dan sup rumpai laut..
Penangan banyak tengok cerita Korea le ni >.<

0 komen Si teddy Chito ✿:

Post a Comment

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2016 with Love - WieyaRaudzi