Thursday, 10 May 2012

Sudah Cukup Sudah..

Assalamualaikum. Wia tak pasti patut ke wia taip entri seperti ni..Cuma wia berpuas hati, Allah dah pun tunjukkan kebenaran disebalik kejadian yang berlaku. Kalau uoOls diberi pilihan antara mak ayah dan kawan kawan?.. apa yang uoOls pilih. Wia dah pastinya pilih mak ayah. Biar tak ada kawan kawan janji wia tak rosakkan perasaan orang tua wia.


Apa la sangat kawan kawan.. Boleh datang dan pergi. Tapi mak ayah hubungan dunia akhirat. Kalau dibuang kawan kawan, wia tak menyesal. Buang mak ayah pasti menyesal sepanjang hayat. Kita kenal kawan setahun dua. Padahal, kita kenal mak ayah sejak kita dalam perut sehingga la besar sampai saat ni.. Subhanallah !


Wia kesal dengan kawan kawan tuuut (berkenaan). Cuma nak cakap biarlah mereka dengan cara mereka. Memang hidup takkan lari dari masalah kan? Ye betul wia ada runsing seperkara. Bukan masalah yang timbul. Kununnya mereka nak streeskan wia. Tapi depa silap. Depa tak berjaya. Dan mereka sendiri yang lari “Unfriend” atau “remove” fesbuk wia. Haha.. Gelak besar wia katsini.


Utk pengetahuan mereka yang berkenaaan, dah nampak pun topeng hempa semua. Dari awal wia dah tahu. Cuma tabahkan hati jek masa tu. Dunia sekarang, kerna $$ pun boleh jadi pasal uoOls..Sabar jela.. Yang penting wia rasa wia betoi. Tambah disokong orang tua wia. Yang lain wia malaih nak ambik kira.

Enoughisenough-womens-dribbble

Memasing rasa diri betoi.. Lumrahkan dalam gado gado. Biar Allah yang balas apa mereka berkenaan kata kata pada wia.. Wia kenal sangat. Manusia ni rambutkan sama hitam (blh nampak), dalam hati lain lain. (tak boleh nampak)..Yang kalerkan rambut pun boleh tahu mana baik ke buruk.


Wia dah banyak belajar dalam hidup ni..Buat sakit hati bila fikir. Dari awal masuk diploma, sampai sekarang..Macam macam wia kenal ragam makhluk bergelar manusia. Semua hipokrit! Tak hidup hipokrit, memang tak sah. Yang miskin dgn cara sendiri. Yang kaya dgn cara sendirik. Boleh fikir sendiri masing masing. Memang wia tak nafikan wia pun sama. Jujur wia tak suka orang plastik dan hipokrit. #Maaf.


Sudah cukup sudah..Kalau mereka berkenaan tak mau kawan, wia lagi 1000 kali tak hingin ;p Terima kasih la bermuka muka sebelum ni..Upss! Wia dah tahu dah sorang sorang punya perangai. Memang kita tak boleh nak nyatakan satu satu, kerna wia pun hambanya yang kerdil. 


Cuma, nak cakap..elokkan hempa semua (sindir) masing masing berbaik kunun. Padahal kalau salah seorang tak ada, masing masing mengata antara satu sama lain. Baik berkawan baik atau tak..Lumrah ke? Kan dah cakap masing masing plastik. Sekian...

3 comments:

  1. kalau diberi pilihan memang confirm pilih mak ayah. . tapi hubungan sesama manusia kene jaga :) so kalau boleh slow talk ngan depa tapi kalau tak ley gak. biaq pi la depa ngan idop macam tu. kita dah try apa yang mampu. . terpulang pada depa pulak lepas tu :) chill wia

    ReplyDelete
  2. harap wia sabar banyak2 yea? betul tu kawan boleh datang dan pergi..tapi mak ayah kita tak de gantinya..

    ReplyDelete
  3. sabar lah wia. kalau kawan buat macam tu means diaorang bukan kawan wia yg sejati lahh tu. :)

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2016 with Love - WieyaRaudzi