Friday, 4 May 2012

Tidak Mudah diBuli dan tak Kaya !

Assalamualaikum..Salam Jumaat buat semua :) Mula nya pagi wia amat menceriakan. Temankan mak pegi pasar sama sama. Macam biasa hari Jumaat pasar dah macam pasar malam. Meriah.. Tetiba tengahari dapat sms dari sipulan binti sipulan..Dah lewat sikit baca text dia.. Rupanya dari ex- housmate..HuHu


Macam chetty tiap bulan mintak bayar bil..Itu wia tak kesah sebab memang dah masuk bulan baru pun sebenarnya. Yang wia terkejut, kena bayar RM139.. Banyak tu !! Takkan bil air dan elektrik banyak tu. Terus wia balas nak tahu detail bayaran semuanya..



Rupanya wia kena bayar juga sewa untuk bulan 5 ni walaupun wia dah tak menyewa. Alasannya tak dapat orang baru dan tambahan pulak wia tak bayar deposit masa awal masuk. >______<  Oh tidakkkk !! Apa patut wia buat?! Ottuke ottuke.. Macam mana nak buat.?




Cis! Tetiba runsingkan orang..Wia sudi nak bayarkan bil api dan air sebab wia guna bulan lepas. Tapi takkan bayar sesen pun utk sewa bulan 5.. Noktah!. Serius, kalau uoOls alami masalah sama dengan kes wia ni, uoOls nak bayar atau tak? Huh -_____- "


Masalahnya, patutkah wia pejamkan mata dan terus bayar ataupun tak payah bayar langsung dan teguhkan pendirian. Apa masalahnya tak bayar deposit dengan bayar sewa rumah yang walhal kita tak menyewa pun ? Tak faham.. Kalau memang nak buli wia , memang salah orang.. Grrr.. Wia bukan senang senang nak bagi $$ kat orang dan senang dibuli. Hmm..



Muktamadnya, kalau betul sipulan binti sipulan dan sekutunya nak lepaskan batuk di tangga, wia bukan orangnya. Dan parent wia sendiri tak setuju.. Bukan sikit kena bayar tu.. Hadooi, sengaja nak buat orang stress tapi tak berjaya. Terima kasih yang berkenaan. Wia penah kena buli dengan deposit RM500 yang kena burn camtu ja, dan kali ni tidak! lagi. #Sorry to say.. Upss!


Kenyataan nya wia......
Tidak Mudah diBuli dan tak Kaya !

2 comments:

  1. deposit biasenye utk cover expenses...
    contohnya klo deposit awal2 msk..
    mgkin utk cover bil bulan akhir kt stay...
    ade yg charge sewa kpd kt if xdpt penyewa baru...
    tp itu if kt keluar very d last min..
    xbg ruang utk cri penyewa baru...
    tue mmg lumrah menyewa...
    sory to say...
    tp klo kua da awal...
    mmg x wajar lah...

    ReplyDelete
  2. teruskan pendirian tu...
    mane bole die nk billing camtu..
    u have the right to say "no" dear..

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi