Wednesday, 21 July 2010

Hari Baru Semua Mende baru =)

Assalamualaikum semua dan selamat petang. Hari ni rasa nak hapdate bl0g makin meluap-luap..ecece. Pagi ni bangun-bangun pagi rasa sejuk sangat..terus mandi, s0lat dan selak langsir. Suasana masig gelap rupanya hujan diluar..ouh patutlah sejuknya sampai b0leh menggigil.. nak nak pulak selepas mandi..ggrr. Huhu. Dan sekarang sedang aku menaip pun diluar hujan renyai-renyai..rahmat tuhan di pagi Rabu;) walau camnapun aku tak sabar nak pegi kelas tau..dan hari ni aku pakai blous hitam. Cuaca macam nih sesuai pakai seluar. lagipun memang aku dah ir0n dari awal..hehe=D

Malam tadi, entah kenapa aku rasa m0ody sangat. Mungkin sebab aku terlalu berfikir..dan orang mengata-ngata..apa yang aku nak cakapkan,orang b0leh mengata mengumpat..tapi biar aku yang mengetahui  tersiratnya hati:( dan lepas bab dengan membe umah,dengan member sekuliah..dengan pakwe jugak aku m0ody~ hmm naseb dia faham..  tapi dear la tempat aku mengadu selain mummy. Aku moody sampaikan rasa nak mengon9kan diri pun hilang..Ouh..~

Girls Myspace Comments
Tapi bila si dear dah beradu,,aku bukak jugak lappy nih untuk on9..just ym dan FB..sempat g0sip sana sini..besh ;) huhu.. korang nak tau aku dulu tak suka g0sip2 nih tapi bila dah bergelar anak muda kata pak ustaz ceramah pagi semalam di kelas Pengajian Islam sebagai jemputan..rasa macam diri ni rajin pulak d0k tambah dosa.. bukan tak tau saalah tapi aku semakin ke arah g0sip suam-suam kuku katanya..Ouh..!! Ya Allah..jauhkan aku dari semua ini yang akan membawa dan mengheret aku ke seksaan neraka :(

Sebut pasal ceramah semalam..mulanya aku pun tak tau yang ada ceramah. Dan kawan-kawan yang seramai 480 orang kat dalam Dewan Utama pun tak tahu sebab ustaz yang mengajar Pengajian Islam lupa nak bagitau kami sebelum ni..tapi xpelah, yang cuma aku nak ringkaskan..best jugak ustat yang berasal dari Tawau,sabah tu..tajuk ceramah ilmu beliau adalah Jihad ~ Apa yang best dalam ceramah tu, ialah ustaz Badrul Amin yang seakan-akan nama adek b0ngsuku Badrul Munir;) hehe..eh eh sambung stori..banyak yang dia cakap pasal Jihad yang kebanyakkan ke arah p0sitif..hehe=) best sangat ! Dalam ceramah dia ada sebut pasal REMAJA dan  maksud di sebalik tu yang buat aku suka dan tertarik.. Bukan apa sebelum ni ustaz badrul tanya yang kami semua student kat situ kena dipanggil Remaja atau Anak Muda..dan ustaz cakap kalau Remaja..kamu semua adalah manja !! ;) ouh blushing* dalam hati aku yang sweet 21 ni,..remaja kah aku..meh nak bagitau apa yang ustaz tu rungkaikan makna di sebalik perkataan Remaja tu..hehe^^

R- Relax-Relax
E-Emosinal
M-Manja
A-Angau
J-Jiwang
A-Angan-angan
wawa best jer jadi remaja..penuh dengan rest, tak banyak masalah, buat ikut kehendak diri..pendek kata kalau belajar dalam human resource subjek..remaja dalam kategori
ganerasi Y  yang buat sesuatu benda, ingin sesuatu benda yang baru..kebanyakkan celik ilmu..huhu~ tapi sesetengah orang terlalu stress dalam melalui zaman remaja..ouh ! amat lah tak best..pendek kat ada baik buruknya jugak la:P Sebenarnya aku taip n3 nih baru je habes kelas tadi..cuaca pun dingin dan cool..tambah2 dalam kelas tadi. Macam nak beku dibuatnya..naseb aku pakaian pakaian yang tidak terlalu sejuk dan nipis..kalau tak b0leh mati kesejukan desitu.. :(

Ok dah tutp pasal itu semua..cum aku nak cakap c0ret as hal peribadi yang sekarang aku dah meminati warna merah jambu;) selalunya tak, tapi rasanya dah mula jatuh cinta kot O.o tk tau macam mana nak cakap kalau ditnya..mungkin sebab dah tiba masanya.hehe=D tapi bagi si dear apa pun yang aku suka dia suka. janji tak terpes0ng dari agama.( tiba2 masuk bab agama) .maafkan daku bl0gger sekalian..aku cuma nak upadte faveret kalerku..hihi.
Girls Myspace Comments 
Nak jadi addicted pada pink stuff la..ops adakah aku terlalu berlebihan~ hehe.. sebab mungkin naluri feminin dalam diri ni dah membuak-buak..nggee;) tidak salahnya bagi aku untuk diri sendiri yang penting hati dan jiwa aku milik Allah. Minat dan h0bi mmg b0leh diatasi tapi bukan kerelaan untuk melakukan sesuatu yang diminati selain tak bercanggah..^^


Okieh la, mata ku pun dah ngantok dalam cuaca macam nih..huhu. Mata berat sangat. Lepas ni aku nak kena pegi librari untuk discuss group. Ouh i need rest blogger !! Jumpa lagi di next entri yek. nih adalah hapdate sekadar rand0m..huhu~ ngantookk tak leh tahan dah ni..Selamat berblogwalking all reader  and f0llower blogku ini..;)

Girls Myspace Comments


ilysm my dear  c0z loving me<3
 Salam Ceria dari cik empunya blog..
yang menaip guna hati,
-----;--'--{@
~Dawia Honeyputri~

4 comments:

  1. gua first time kat sini kan??? nice blog btw

    ReplyDelete
  2. hoho..if macam tu i tak nak jadi REMAJA lah.nak jadi anak muda.boley?=p

    ReplyDelete
  3. hamzah..
    ur welcome :)
    mungkin kot awak 1st time kat sini ;)

    ReplyDelete
  4. Arra..b0leh je..;)
    j0m kita jadi anak muda..
    yeah ! ^^

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi