Saturday, 31 July 2010

Sunyi Tanpa Sahabat..

Assalamualaikum dan selamat hari sabtu bl0gger sekalian.. Pagi tadi aku free. Lepas je buat asaimen akaun yang belungguk tu..aku jogging pelan-pelan bl0g-blog yang semuanya marvel0us ! penat berjogging aku blogwalking. Rasa perasaan sungguh teruja dan semangat teng0k dan baca entri kawan-kawan yang lain. Puas dan penat..sambil sarap biskut jagung yang rapuh tu sambil sulam dengan air masak. Memang laju aku kelik-kelik sampai tak sedar dah lunch time..ngee:D tapi dalam tersenyum lebar aku teralit dok ngadap lappy..rupanya aku dok sorang-sorang sedari tadi :'( huhu. Kembali sedeh. ok, aku mmg macam nih. emosi aku cepat berubah-ubah. sebab tu sape yang fol0 baca entri aku,korang akan nampak entri aku punya 1001 rasa. dengan mood yang berbeza, walaupun dalam satu n3..
huaa..! entri aku kali nih berbaur kesunyian yang terlampau T__T bukan aku tak penah sunyi camni,tapi bila terlalu sunyi aku jadi takut. dan bila takut kita sedeh. Dan bila sedeh akan jadi lemah. Ouh !! aku taknak jadi seperti itu.aku gadis biasa yang menginjak belia. Aku harus kuat walaupun naluri aku cakap betapa sunyinya sabtu minggu ini. Yup aku merasai saat ini dengan masa berdetik lambat sekali..hmm..menghabeskan masa depan dunia maya sahaja membuat aku lupa pada dunia nyata yang k0song tanpa manusia di sekeliling. Semua penghuni kluster aka ostel kat U aku nih weekend punya agenda tersendiri. Sunyi je tanpa teman.. 

Sebenarnya minggu nih roomate aku si Ninie tak balik. tapi dia keluar haari ni ke kL untuk sambut besday member baik dia. Ousmate yang lain pulak, ada yang pegi dating,,dan ada yang ada hal balik umah. Bagi aku yang jauh dari kampung halaman nun jauh di utara,mmg agak keberatan nak balik. Tambah-tambah pulak Pudu masih belum siap2 renovate pulak. Jadi perjalanan nak blik tu, aku fikir 2x dulu. Huhu. Tapi aku tak kesah kalaau jarang balik,sebab bila sekali balik pasti terasa terubat rindu yang sangat mendalam terhaadap famili terutama pasa si kecik Badrul,adek aku yang b0ngsu..hmm. Keadaan sekaarang nih buat aku rindukan famili yang tersayang~

Masanya sekarang sudah petang,mungkin korang rasa cepat..tpi aku rasa lambat sekali. Hari ni pulak si dear kena keje sebab ada hal penting katanya. tambah2 sunyi la aku. sob.sob.sob.. mmg dah tertulis aku akan sunyi keseorangan..dan aku harap si ninie roomate aku yang kiut tu cepat balik. Sebabnya aku dah sunyi tahap dewa nih..mmg dugaan hari Sabtu dan aku kena terima dengan hati yang tabah. harap2 aku setabah srikandi Islam yang teguh dengan hati yang kuat menempuh apa jua tanpa rasa berpaling ke belakang berlandaskan jalan yang betul..amin*
Okieh lah,dah masuk waktu asar,aku nak berehat dan cari ketenangan dulu sambil tunggu si dear balik..ahaks! sebab nnt nak bergayut..psst. harap2 aku xla rasa sunyi sangat.ok lah.selamat berblogging dan berblogwalking semua..Ceria-ceria selalu yep ! Cuaca kat sini pun dah angin kuat, dan mendung menandakan hari dah nak hujan..nak pegi angkat kain dulu. tata..Nanti aku rajin,aku Bw lagi yer kawan-kawan. chow!

nota buat tersayabg--> petang sabtu camni,dah lama tak teng0k kartun sin chan dan doraemon..ouh T__T. sayunya hati..! nak balik umah.Nak makan sedap-sedap. Nak dok bawah ketiak mak. Nak pici-picit kaki ayah. Nak sakat Nana dan Fadli sampai gaduh guling-guling..nak cium badrul sampai dia rimas..hmm:'( dan paling sedeh nak dating ngan si dear..terasa jauhnya awak dengan kite. tsk tsk..ouh persaan sunyi nie buat aku nak nanges! keyh..lepas angkat kain..nak nanges puas-puas dalam t0ilet..tata ~ 

Yang menaip dengan hati pilu hari nie,
---;--'--{@
~Dawia Honeyputri~

1 comment:

  1. tamoh sunyi2
    ite kan ada...wek3 :P

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi