Friday, 23 July 2010

Sakit Gusi..Ouhh !! Memang Dugaan :(

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat bl0gger dan reader entri ku ini. Pagi tadi aku bangun dengan ceria..tapi sebenarnya aku sedang sakit gusi..malah ia bengkak! sakit nih aku rasa masa petang semalam lagi..sebab rasa benj0l kecil di hujung gusi gigi..tapi ia tak seteruk hari ni bila masa sakit gusi berdenyut-denyut bagai mengepam..huhu T___T kesakitan yang aku rasa aku cite kat mak..dan mak bagitau mungkin sebab badan panas..pastu, aku mengadu pulak pada si dear.katanya mungkin aku nak tumbuh gigi b0ngsu..wah, kata kak shy pulak bila kita dah tumbuh gigi b0ngsu dan b0leh kawen..pulakk !! sebab katanya aku dah dewasa..dan b0leh dapat anak pun :D

Sebenarnya sakitnya tak terkata rasanya..bila aku suluh dengan lampu picit. ouh dah benkgak se0lah2 sedang mengisi sesuatu :( aku tak tahan lagi..nak makan tak boleh. Nak minum terasa sakit..nak bercakap rasa macam sengal sangat ! pejam mata pun tak b0leh bila sakitnya masih menjadi2..serius! aku tak tahan kawan..mmg amat memerikkan. setiap masa rasa berdenyut sakit ! sakit! dan sakit..!
Dan akhirnya aku mengambil keputusan untk pegi ke klinik berdekatan yakni Pusat pelajar.Dalam hati takut jugak klinik tu tutup.. alamatnya panad0l la yang aku makan untuk kurangkan sakit. Ouh seksanya..tapi bila aku kenang balik ni baru dugaan kecil dari tuhan pada hambanya yang hina ini. Aku penah dengar tuhan sayangkan hambanya jika DIA beri sakit. sebab hanya kerana sakit, aku yang tak terlepas dari buat d0sa akan selalu mengingatinya..mmg manusia dicipta sedemikian rupa..alhamdulillah kerana aku nasih diSayangi Sang Penciptaku Ya Ilahi.. Syukur*



Tapi dalam keadaan macam tu, aku jugak kena berusaha, aku masih tak tahu kenapa gusiku b0leh bengkak seakan-akan mahu tumbuh gigi..tapi aku takut dan aku dapat rasa tidak..makin tak tahan bila sakit tu makin kerap..mungkin macam nih la rasanya kalau sakit gigikan..tapi aku pulak sebaliknya. sakit gusi! Ouh..kebetulan. Akunlansung tidak penah rasa sakit gigi. Tapi sakit gusi selalu ada sekali dua tapi tak seteruk yang aku rasa sekarang..tak berdenyut2 sakit nih mengikut nadi..aku tak tahan. Petang tadi jugak aku pegi ke klinik kampus untuk student U aku nih. naseb klinik buka..
Lepas daftar pesakit, kad aku kat situ pun dah ada..sekejap je dah dipanggil nama..bila di check doktor katanya mmg gusi aku yang dalam tu bengkak kemerahan:( dah nak bernanah tapi belum berisi lagi..kata doktor nak disuntik atau makan ubat je.. aku terus cakap nak makan ubat dan sapu je. tak sanggup kena suntik ! Ouh.. naseb dokt0r faham. then. dia check tekanan darah dan berat badan..bila kat berat badah..ouh..hehe;) nasib masih maintain..ngee=D 

Lepas je diner tadi, aku makan ubat..tup tup terus ngantuk =__= sedar tak sedar aku terjaga pukul 9.45 tadi. Tu pun my dear bf tersayang yang call. ouh sejam jugak aku terlelap. Sebenarnya tdi aku tak pasti bila aku ke katil..hukhuk. Nak nak tunggu azan isyak sebenarnya. Tapi entah camana terlelap nyenyak. Mungkin sebab ubat yang aku makan buat aku mengantuk sangat ! okiehla reader sekalian..aku nak rest dan BW pulak. nak tambah ilmu baca pengalaman segala dengan blogger2 lain..


Love Myspace Comments
Walau camana pun doakan aku sihat semula ye dan cepat sembuh sebab sakit ini mmg mengujiku..Ya Allah..kurangkan beban sakitku ini.amin* Apa yang penting, aku menaip n3 ni lepas cakap-cakap dengan si dear dan mummy <3 i l0ve them s0 much (: harap-harap..mak,ayah, adek-adekku dan tak lupa si dear putera hatiku jugak dalam keadaan sihat walafiat hendaknya..Selamat berblogging bl0geer dunia mayaku..salam C0mel  dari cik empunya bl0g nih yang mengharap sakit ini cepat sembuh..


yang menaip guna hati,
-----;--'-{@
~Dawia Honeyputri~

1 comment:

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi