Monday, 19 July 2010

Yeay!! Jom Masuk KelaB ;)

Salam dan selamat malam buat semua rakan bl0ggerku sekalian;) Hari nih aku semangat sangat sebab dapat buat sesuatu denagn penuh keyakinan. Alhamdulillah~ Hari yang macam pesta sebab hari nie dah berlangsung Kelab dan Persatuan kat kampus aku. Malam nih baru nak pegi daftar. ahaks! hehe. Dan bincang-bincang, kongsi-kongsi pendapat..akhirnya aku dan buat keputusan nak masuk Rakan Muda..macam best je=D tapi bila fikir balik, aku nak s0kong meber aku yang masuk Persatuan Matematik Sains dan Tekn0logi alam..hehe. Ini keputusan muktamad. Sebab nak dijadikan cerita..aku ada jugak sejarah silam dengan persatuan Matematik dan sains masa kat bangku sekolah dulu-dulu :P

Korang nak tau masaa aku tingkatan 4 dan tingkatan 5 aku diberi amanah untuk menjadi seorang setiausaha. Dan setiap kali nak buat minit mesyuarat ajk dan persatuan mesti kawan-kawaan aku lekat aku sebagai setiausaha. Asal jawatan setiausaha nampak aku,asal aku je setiausaha. Okieh meh dengar aku nak stori pasal SETIAusaha..huhu:) Dan mulanya bila aku dilantik masa dalam kelas. Alaa,kalau dalam kelas, biasa-biasa jek..sebab lepas je catit nama yang penting kat kelas..nama mesti tertempek megah kat carta 0rganisasi kelas..hahaha (gelak bangga) ^^


Tapi bila masa time kena pilih Kelab dan persatuan masa kat sek0lah pulak..wawah, aku yang d0k ngelak habes..tingkatan 4 aku ok lagi. tapi bila dah time masuk otai dalam sek yakni tingkatan 5..wah, tup tup diorang pilh lagi. Jawatan bersambung katanyaa..ngaa~ naik runsing jugak la aku..bila setiap kali ada minit mesyuarat. kadang2 tu masa tu cekgu KOko, Sir Goku seorang guru yang tegas beragama hindu. huh! mmg tak terlepas dari berjumpa dia dari minggu-ke minggu O.o sampai kadang2 tengah belajar pun dia buat announcement nak jumpa ketua persatuan dan kelab..bingung kadang2 dibuatnya..hukhuk.


Tapi dalam ada mende yang sedeh, ada jugak yang heppi.. c0ntohnya masa pameran Sains, aku terlibat sebagai orang kuat persatuan time tuh. buat itu dan ini..tapi aku ingat lagi kenangan buat reka kreatif gunung berapi. time tu budak-budak kelas aku mmg semua terlibat la :D ok masa tu mmg rasa bebas dan fun ! Kumpulan aku buat gunung berapi..wee~ guna tekn0logi kabad semua.. masuk cuka dengan tanah liat buat gunung konon2nya..yippy rasa macam nak pusing balik waktu masa tu :(


Bila dikenang..bestnya:D leh hilang masalah. Kwan2 aku mmg da best baik lelaki ataupun perempuan..tapi sekarang masing2 dah melanjutkan pelajaran..dan ada yang keje dengan kerajaan mahupun swasta. Begitu jugak aku.. dan malam nih nak pegi daftar la. Olalala~ Persatuan yang mengingatkan aku dan zaman di bangku sek0lah. yeay!! okieh lah aku dah nak pegi bersiap dah.. bersiap g mana lagi kalau pegi diner sambil langsung pegi daftar kelab kat dewan biru. chops mmg biru hbes tau dewan tu..Dan nama dewan tu pun bukan aaku yang gelar. mmg namanya dewan biru sebab kaler dinding 100% Biru..yeah (:


Selamat berblogging semua..aku nak diner dulu. nak makan-makan dengan besties kat stall baru bukak sempena event nih. nak rasa apa yang patut dulu,perut pun dah lapar..selamat berdiner uols semua. salam ceria~ sory dok baca apa yang aku bebel. Just for remember that m0ment ^^ wink*

Salam Manis Dari Cik Empunya Bl0g~
---;---'--{@
~Dawia Honeyputri~

1 comment:

  1. oh setiausaha tegar nih.btw selamat berkelab:)

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi