Friday, 9 July 2010

ღ..Mengidam Adalah Habit Eksotik..ღ

Assalamualaikum dan selamat petang para blogger sekalian. Petang nih lepas lepak-lepak atas katil..sembang borak dengan ousmate dan roomate yang baru je balik tadi..huu. Katanya xbalik minggu ni tapi apakan daya..aku terima seadanya. Walau sorang pun nasib si dear ada untuk aku..even dear jauh tapi teknologi terkini mendekatkan aku dan dia..alhamdulillah;) sms dan calling-calling menghubungkan aku..eh eh kejap. Sekarang aku xnak cite pasal yang sedeh atau pasal si dear tapi nak cite pasal satu buah nih..

Sebab mulanya yang buat aku nak cite pasal buah yang c0mel-c0mel ni sebab aku rasa nak makan mende yang masam-masam dan menicah. tapi dah jauh dari famili ni apa yang ada..huhu. Tapi bila digodek0 godek dalam folder lappy nih aku terjumpa buah yang kuning-kuning kalau ia dah masak dan hijau-hijau muda kalau masih muda dan pra-matang (ada ke?)..maaf kalau tersilap. tapi ada kot buah pra matang yang bila belum masak ia masammm sangat2..! aku penah snap gambar tu supaya bila aku teringin nak makan leh aku usha2 balik.
Nak tau buah apa yang aku maksudnya....mesti ada yang tauada yang tak kan?..Okieh meh aku bagitau dengan rasminya..buat itu buat star;) aku pun tak tahu camana buah tu leh dapat namanya tapi aku pasti buah ni banyak terdapat di Alor Star terutama Kedah la umumnya..Tapi aku tak pasti kalau aku salah. Harap korang maafkan aku ek ^^

 buah yang c0mel

nyum nyum nyum nyum nyum
buah  setar yang fresh dikopek:)

sepinggan! sukanya ^^ dan pabila dicecah dengan kicap belancan,cili
melet0oopp !!!!

Rasa keinginan nak menicah mengalahkan orang preggy hikhik. Kecur air liur aku tengok buah-buah ni. ada depan mata ni nak je makan sampai habes..mesti sedappp. Tapi sekarang xde jual dan tak tau katmna aku nak beli. Sekarang aku nak mimpi dan berangan buah star yang masam masam manis bila dah masak dan dimakan saje.Kalau yang hijau tu..wow jangan cakap kalau mengalami ngilu..aku gigit jugak sebab tak ngilu..bila krunch..O.o ngap..emmm sedap dan rapuh je. Sejibik sebiji macam rasa cam mempelam aka mangga muda..nyum nyum..masamm!! tapi aku suka.. serius ngidam..ngaa(: anak dara la katakan..hee =D

Okieh sekarang dah petang..cuaca panas mungkin nanti2 nak hujan kot. Sedapkan leh minum fresh oren tapi apa kata tukar air jus oren dengan jus buah star yang b0olat-b0olat tu..mesti rasanya pun unik..tapi sayang buah setar yang kecik2 tu isinya tak banyak. Dan tak dapat nak ambik isi sebab ia sejenis buah asam yang berbiji..emm(^^,) bestnya buah setaq..dengan gaya longat kedah. Mesti mengidam nanti camna la..ups ! terlebeh sudah..:p
Sekarang dah 5.30 petang aku nak pegi solat asar dan buat apa yang patut. so,,teruskan berblogging--> sahabat-sahabat sekalian..Aku heppi dan dalam diam aku sunyi sambil berangan-rangan nak makan buah setar yang masamm tu..Buah jeruk nak menicah amat sedapp cek nak habaq mai kat hempa..hikhik =) Ok,,tu saja n3 lepas gian plus boring plus ngidam aku.. Selamat membaca dan senyum..senyum pun kena selamat auw..ngee =D

mOod tunggu si dear sambil ngidam2 macam ---> wink2 *
---;---'-{@
~Dawia Honeyputri~

6 comments:

  1. wooo..telan air liur je tgk buah sdp ni~~ tsk3..

    ReplyDelete
  2. amboi buah setar sedapnyeeee kecur ayaq liuq

    ReplyDelete
  3. bkn org kedah pggl buah remia ke? klu lam kamus lak buah kundang kan.. tp kt tempat sy pon pggl buah star...

    ReplyDelete
  4. kay-N--> bukan akak je saya lagi2 la tak tahan dah nieyh ;)

    ReplyDelete
  5. nuriz...tau xpe;)
    dah cam ngidam sgt2 dah nie..huhu
    prmpuan n asam xleh dipisahkan gittu ! ^^

    ReplyDelete
  6. Ann...haah penah dengar jugak buah remia..?
    tapi yeke..
    awak nih mesti terer Bm..hikhik..;)

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2016 with Love - WieyaRaudzi