Wednesday, 20 July 2011

Bihun S'pore tika Lapar Berkriott.

Assalamualaikum :)
Rasanya dah tiba wia hapdate pasal makanan dalam blog wia ni memandangkan cuti semester hari tue kemain lagi masak memasak memuaskan nafsu makan yang tak penah sudah =D Hehe.. rasanya balik kampung baru baru ni banyak makanan yang wia rasa. Pendek kata puas la bercuti sambil menikmati makanan rezeki Allah.Nikmat ada dimana mana. Yang penting jangan terlalu boros dan jangan terlalu kedekut.

Meh usha makanan pertama yang wia pilih untuk hari ni ialah Bihun goreng Singapore :") Nyum nyum petang petang macam ni best je kalau pekena bihun yang ditumbuk dengan lada hitam ni. Teringat mak sediakan bihun nie pasti ternanti nanti wia dan adik adik. Kihkih. Rasa pedas memang feveret. Pendek kata makan sekali pasti nak lagi ;)

Wia tak tahu asal usul bihun ni, tapi yang femesnya nama nya ada kaitan dengan singapore.# Mungkin ada kena mengena juga kot sebab tu namanya berkait dengan makanan yang buat wia terliur.. kalau kat rumah sekali wia makan pasti bertambah. Menyelerakan ! tambah tambah dah dok jauh ni, waktu macam ni terasa lapar tapi nak masak bihun macam ni memang tak rajin. Tambah makan sensorang, lagi tak ada feel..menjawabnya makan la gambar je dengan mata untuk kenyang.

~MENU PETANG-FEVERET ! ~
Walaupun putih kalernya tapi bila sekali suap ke dalam mulut pasti nak lagi. Hee=D
Masa snap gambar ni wia makan bihun di sulam dengan air putih saja. Memandangkan ai putih lagi sedapo dan banyak H2O, jadi air putih atau skyjuice jadi pilihan. Sebenarnya minum dengan air teh 'O' pun sedapp

Okey sesuai sangat dimakan time waktu petang, pagi ataupun malam. Sebab bagi wia, wia makan je bila mak masak. Nyum nyum..nikmat :') Rasanya seakan akan rasa di anak tekak.# Soryy gambar blur dan nampak tak sedap sebab ni gambar original dari henfon murah saya. Ends, but not least lepas ni wia akan hapdate lagi pasal makanan yang wia sempat snap semasa cuti semester lepas. Waktu di rumah la, dunia makanan bagi wia. I loikeee !
Selamat Berblogging uoOls. Banyak lagi makanan yang wia akan hapdate okies. Hikss.

1 comment:

  1. penah makan bhun nie..sedap2..hehe

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2016 with Love - WieyaRaudzi