Saturday, 30 July 2011

Sudah 2 hari 3 Malam ;)

Assalamualaikum kawan kawan blogger :) Masuk hari ni dah dua hari  tiga malam wia di rumah baru. Hari pertama adalah semalam. Walaupun sebenarnya senja Khamis wia dah masuk rumah baru. Yup masuk awal sebab kawan tingkat sepuloh pun nak balik. Al-maklum rumah depa dekat. Wia pun nak kemas barang. tu sebab yang masuk awal. Senang. Malas nak fikir lagi. Dah laa RM500 lesap, sakit hati bila terfikir kan nya.

 Okey wia sekarang dah siap mengemas. Cuma malam yang baru masuk memang sehari penat. Seawal pagi Khamis, wia panggil orang buat tombol pintu. Kemudia settle, baru rasa secure sikit. Kemudia mula nagkut barang dari tingkat sepuluh gerak ke rumah baru. UoOls bayangkan berapa banyak kali wia turun naik turun naik. Sampai la tengahari. Jarak bukan dekat >.< tapi wia gagahkan juga. Rest untuk lunch sebab #segan nak menumpang makan umah orang. Kemudia solat Zohor dan rest. 

Lewat petang, masuk umah baru. Solat maghrib, then terus kemas apa yang patut, dimulakan dengan mop lantai..susun barang. Dan pakaian, keesokannya baru wia kemas.. Fuhh ! settle juga. Lewat malam baru dapat tido. Makan malam waktu tu pun dah tak menentu. Hmmm -.-" Penangan pindah rumah. Yang penting lepas ni wia tak payah pening kepala fikir pasal roomate dan sewa bulanan yang maha. Memang berpatutan untuk seorang student. # Senyum.  Mungkin bahagia menjelma disebalik kedukaan sebelum ni..melepas RM500 tapi jimat beratus ratus untuk bulan bulan seterusnya. Ini yang memujuk hati wia :')

Tengahari tadi dapat panggilan dari Ayah bertanyakan pasal duit. Oh sayangnya ayah pada wia..lepas cakap cakap tentang rumah sewa baru. ayah dah boleh lepas lega. Ya, ayah memang suka wia dapatkan rumah sewa yang agak suitable. Sebab boleh jimat banyak. Biarlah kurang sana sini, sebab katanya menyewa. Tapi yang penting tv, peti ais, mesin basuh auto lagi ada dan dapur gasa. Itu dah memadai dan wia sendiri selesa tido berlapikkan tilam dan ditemani dua bantal empuk. Itu pun dah buat wia tido nyenyak sehingga ke pagi. Syukur..<3 Alhamdulillah..P/s : Belum berkesempatan snap bilik sewa baru
:)

2 comments:

  1. selamat berpindah rumah darl! semoga selesa ye ^^ and jaga diri leklok.

    salam ramdhan :D

    ReplyDelete
  2. Terima kasih dewi..

    salam Ramadhan juga untuk awak :)

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2016 with Love - WieyaRaudzi